Dobbeltspor til Skien og Grenland

Resolusjonen “Dobbelspor til Skien og Grenland” som ble fremlagt av Gustav Søvde ble enstemmig vedtatt på årsmøtet til Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Dobbeltspor til Skien og Grenland

Skien Venstre stiller seg undrende til den usikkerhet som nå skapes fra Høyre og Arbeiderpartiet om dobbeltspor til Skien, og når dette måtte komme. Hverken Arbeiderpartiet eller Høyre, som begge synes å kunne bli bærende partier i en regjering etter valget neste år, synes å ville tidfeste når et dobbeltspor på jernbanen kommer til Grenland. Det sies nå det er klart at tunellene og bruene mellom Larvik og Porsgrunn dimensjoneres for dobbeltspor. Men er dette helt sikkert?

Høyre synes nå å ville utsette ferdigstillingen av dobbeltspor til Grenland til 2030. Arbeiderpartiet synes foreløpig ikke å ha tatt standpunkt til når dette kan bli ferdig, men sier det skal komme en avklaring i den nye Nasjonale Transportplanen som kommer i 2013, formodentlig før valget. Byggingen av den første tunellen på det nye sporet mellom Porsgrunn og Larvik begynte som kjent i Eidanger tidligere i år. Men foreløpig er det uklart når dette nye sporet skal stå ferdig. Dersom ikke det nå kan sies klart at denne byggingen skal være ferdig seinest innen 10 år, innen 2022, demonstrerer det etter Skien Venstres mening manglende vilje til å satse på jernbanen.

Det viser i så fall at det er framkomsten for bil man satser på, og det miljøvennlige og ressursbesparende alternativet som jernbane er, kommer i annen rekke. Har noen hørt om en veitrase på en riksvei som det har tatt 10 år å ferdigstille når en først har startet byggingen?

Skien Venstre oppfordrer velgerne til å følge med framover i forhold til hvordan partiene vil forplikte seg for videre utvikling av jernbanen i Norge generelt, og bygging av dobbeltspor til Skien spesielt.

Gustav søvde

Gustav Søvde
Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**