Det handler ikke om kroner og øre, men om politikk for AP

Det fastslo Helene Frydenberg (AP) da Risør Bystyre torsdag diskuterte spørsmål om godkjenning av økt antall barnehageplasser ved Frydenborg barnehage. Forleden viste den samme barnehagen vilje og evne til å løse Risør kommunes utfordring om barnehagedekning. Det virker som om barnehagen er kjekk å ha når de avhjelper kommunens behov, men et problem når kommunen skal behandle barnehagens søknad om økt grense for godkjenning påpekte Viggo Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 De politiske skillelinjene i Risør Bystyre er mer synligere enn på lenge.

De politiske skillelinjene i Risør Bystyre er mer synligere enn på lenge.
Foto: Jan Kløvstad

Sammen med de øvrige borgerlige partiene foreslo han at Frydenborg barnehage ble godkjent for 100 plasser. Viggo Larsen viste også til at det i saksframlegget ble pekt på at det faktisk var en venteliste på barnehageplasser i Risør kommune og viste til at Frydenborg barnehage var den eneste barnehagen i Risør med ledige plasser og tilgjengelig kompetent personale nå!

Ved avstemmingen falt imidlertid forslaget om å godkjenne Frydenborg barnehage for 100 plasser idet kun de 12 politikerne fra de fire borgerlige partiene stemte for.

Forslaget om midlertidig godkjenning av inntil 90 plasser fram til sommeren 2013 ble vedtatt mot tre stemmer fra AP.

Farlig spill
Hva om eierne av Frydenborg barnehage nå gir opp ønsket om å drifte en barnehage med 100 plasser og velger å gå tilbake til 72 plasser slik barnehagen har godkjenning til? Hvordan vil Risør kommune da kunne leve opp til forventningene om barnehageplass til alle? Er det slik AP og resten av dagens politiske flertall ønsker å ha det når vi skal ut forå skaffe oss flere barnefamilier til Risør?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**