Vi har alle en psykisk helse

Tirsdag 4.desember ble en artikkel om psykisk helse publisert i Askøyværingen. I artikkelen fremhever Askøy Venstres leder Daniel Gunnarsen, ulike grunner for hvorfor det er viktig med et større fokus innen psykisk helse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

psykisk

Foto: ukjent

Det er en overskrift som brant seg inn i bakdelen av hodet mitt når jeg hørte Jostein Pedersen fortelle om sine psykiske utfordringer og veien tilbake til livet. For det er jo faktisk slik at like viktig som kroppens fysiske helse, er kroppens psykiske helse.

Psykisk helse er et tema som for mange fortsatt er tabu og et områder som ofte ikke kommer like godt til syne i samfunnet som sin andre halvdel; fysisk helse. Sliter et menneske med fysiske utfordringer legger man som oftest merke til det, men sliter et menneske med sin psykisk helse er det ikke alltids like lett å oppdage. Så hva skal man gjøre om den psykiske helsen ikke er på topp eller man kjenner noen som kunne trenge en hjelpende hånd på dette ømfintlige området?

Dette er spørsmål som ikke alltid er like lett å svare på, spesielt om man selv står midt oppi en krevende livssituasjon. Men, husk at selv når det ser så mørkest ut, finnes det alltid håp. Selv med en anstrengt økonomisk situasjon i kommunen, finnes det flere tilbud for mennesker som møter på psykiske utfordringer i hverdagen. Selv om tilbudene kanskje ikke alltid oppleves som tilstrekkelige nok i henhold til de utfordringene kommunen står ovenfor, gjør de ansatte som jobber i sektoren sitt beste for å hjelpe flest mulige mennesker. Vi skal i tiden som kommer fortsette og sette fokus på psykisk helse på det politiske nivået, og det er et krevende arbeid som vi som folkevalgte er pliktig til å ta tak i.

Foruten kommunale lav-terskeltilbud, har kommunen vår et fantastisk frivillig engasjement på et området som vi politikere skal fremme og støtte opp om. Både frivillige organisasjoner og privatpersoner jobber for å bedre situasjonen til mennesker som sliter med å ivareta sin egen psykiske helse, noe som hjelper til med og avlaste det kommunale apparatet. De mange frivillige organisasjonene, samt privatpersoner gjør en strålende jobb som er gull verdt for vår kommune!

Meningen med dette leserinnlegget er ikke og forsvare mangelen på midler til kommunale velferdstilbud, men jeg syns det er viktig å framheve de mange menneskene som bruker sin tid og energi på å hjelpe andre som ikke har det så godt med seg selv eller sine omstendigheter. Det frivillige engasjement er noe vi alle sammen skal være stolt over i vår kommune.

Som privatperson og politiker ønsker jeg at alle innbyggerne i Askøy kommune skal ivaretas på best mulig måte. Mitt inntrykk er at dette er et ønske som de fleste politikerne i kommunen holder høyt, selv om det enkelte ganger kan fremstå for enkelte som annerledes.

Selv om det kan virke som et uendelig stykke arbeid, må vi sammen prøve å naturalisere fokuset på psykisk helse, for det er nemlig ikke noe vi politikerne alene kan oppnå. Det å skulle forandre en kultur og en tankegang, er noe som krever enda mer engasjement og åpenhet. For like naturlig som det er å trene for holde kroppen i form, burde det være å kunne snakke med andre for å ivareta sin egen psykisk helse.
Askøy Venstre kommer til å fortsette og sette fokus på utfordringene rundt psykisk helse i vår kommune. Dette gjør vi fordi Askøy Venstre setter folk først og enkeltmennesket i sentrum av all politikk.

Med vennlig hilsen,
Daniel Gunnarsen
Leder, Askøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**