Enighet om justert budsjettavtale og verbalforslag

Etter formannskapets budsjettbehandling har Venstre blitt enige med Ap, SV, KrF og Sp om en justert budsjettavtale og felles verbalforslag. Den eneste endringen i budsjettallene består i et tilskudd til AIL Skjetten Sportsklubbs drift av klubbhuset på Skjetten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Last ned endelig budsjettavtale her.

Penger

Foto: hl

I tillegg til avtale om disponering av budsjettmidler, har de fem partiene blitt enige om følgende verbalforslag som fremmes ved budsjettbehandlingen:

1. Rådmannen bes utarbeide en strategi for utbygging av ladepunkter og hurtigladepunkter i offentlig og privat regi. Saken legges frem for politisk behandling i løpet av første halvår 2013.

2. Rådmannen bes rapportere på foreløpig status i arbeidet med å gjennomføre tiltak og oppnå målene i energi-og klimaplanen senest innen utgangen av 2013.

3. Rådmannen bes i dialog med Skjetten Sportsklubb avklare ansvar og forpliktelser mellom kommunen og Skjetten Sportsklubb samt foreta en vurdering av hvordan driften av klubbhuset kan løses på lengre sikt. Dette ses i sammenheng med pågående utredning av helhetlig områdesatsing og utvikling av møteplasser på Skjetten.

4. I kommunens tiltaksplan mot fattigdom er det vist sammenhenger mellom økonomisk fattigdom og “sosial fattigdom”. Prising av kommunale tjenester som skolefritidsordning og kulturskole og kostnader knyttet til deltakelse i idretts- og fritidsaktiviteter påvirker enkelte barns tilgang til viktige arenaer for fysisk aktivitet, sosial omgang, integrering og språkutvikling. Enkelte barn og familier kan være utsatt for effekt av flere av disse faktorene. Kommunestyret ber om at rådmannen gjennomgår denne problemstillingen og vurderer tiltak både i forhold til sosial – og økonomisk fattigdom, herunder prising og tilpasning av pris for kommunale tjenester ut fra målsetninger om å sikre barn gode oppvekstvilkår.

Aktuelle tiltak utredes og legges fram med sikte på å kunne vurderes i forbindelse med behandlingen av budsjettrundskrivet/budsjettet for 2014.

5. Rådmannen bes utrede mulighetene for etablering av parsellhager. Sak som belyser mulige lokaliseringer, samarbeidspartnere, driftsform, driftsansvar, kostnader, utleiepriser og utleiebetingelser legges frem for politisk behandling innen utgangen av 2013.

6. Rådmannen bes fremme en sak til kommunestyret hvor dagens lokaler for Skedsmo Voksenopplæringssenter evalueres i forhold til egnethet, og muligheter for alternativ lokalisering vurderes.

7. Den vedtatte parken i Kulturkvartalet i Lillestrøm skal være en universelt utformet bypark. Materialvalg og designløsninger skal fungere for hele befolkningen, også de som driver med rullebrett-aktiviteter. Rådmannen bes utarbeide løsninger og utforming av parken i samarbeid med representanter for Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB).

8. Med bakgrunn i føringer i Melding og kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet, for perioden 2012-2015, ber kommunestyret rådmannen i løpet av første halvår 2013 å legge fram en sak, hvor forslag på lokalisering og modeller for utvikling av fotballanlegg i plansone Skedsmokorset vurderes i et kortsiktig og langsiktig perspektiv. Herunder inngår også vurdering av ulike modeller for realisering av fotballhall i regi av Skedsmo fotballklubb.

Omforent budsjettforslag bygger på rådmannens budsjettframlegg som du finner på kommunens nettside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**