Utgift til inntekts ervervelse

Venstre mener Rådmannens budsjettforslag ikke ikke vil føre til ønsket utvikling for Tvedestrand. Vi trenger flere innbyggere, og vi trenger god skole og gode oppvekstvilkår. De som vokser opp nå, skal drive samfunnet i framtida, og da må de få det beste grunnlaget for å gjøre det. Vi kan heller ikke spare oss bort fra forebyggende tiltak, noe som gir oss større utgifter i framtida. Derfor vil Venstre gjøre en del forandringer i budsjettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Barnehage

Foto: Line Mørch

Det viktigste for å sikre flere innbyggere, er å få unge i etablererfasen til å slå seg ned i Tvedestrand. Veldig mange bosetter seg der de blir boende "resten av livet" i den tida barna er små og går i barnehage. Det aller viktigste er derfor barnehageplasser til alle som ønsker det, når de trenger det. Da må vi ha nok barnehageplasser, og noen "ekstra" plasser til dem som trenger plass i løpet av året. Vi ser positivt på private barnehager som supplement til de offentlige, spesielt når dette blir rimeligere for kommunen!
Skolene må fremdeles skjermes mot kutt. Sandøya skole og leirskole må beholdes. Skolen må få så mye ressurser at de kan følge opp plan for tidlig innsats, selv om det koster ekstra mye i en overgangsperiode. Og fritidsklubben må selvfølgelig bestå, men vi vil gjerne flytte den til det gamle biblioteket som nå står tomt.
Alt dette koster. Men blir det som vi ønsker, vil flere barnefamilier slå seg til i Tvedestrand, og det gir økte skatteinntekter. Det vil gi en del av de nødvendige midlene. Resten må dessverre hentes fra den andre store utgiftsposten i kommunen, omsorgsenheten. Det er nødvendig å satse på de unge for å få et levedyktig samfunn i framtida, og for å ha dyktige folk til å drive både omsorgstjenester og andre tjenester i tida som kommer. Derfor mener Venstre at det er nødvendig med en omprioritering som beskrevet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**