Teslo-vrakingen: – Ikke noe hevnoppgjør mot SP, sier Einar Madsen (Ap)

Romerikes Blad spekulerer idag i at Terje Teslo kan bli vraket som nestleder i Hovedutvalg for næring, plan og miljø. Både Høyre, FrP, og KrF er enige med Venstre i at Ap og FrP kan komme til å vrake Teslo. Også Terje Teslo selv innser at det kan skje. Men ordfører Einar Madsen vil ikke diskutere dette overhodet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det var etter at vi publiserte denne artikkelen, delt på Facebook, at Romerikes Blad (RB) tok kontakt med Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold for nærmere kommentarer.

Hun felte følgende dom over Senterpartiets samarbeid med Ap og SV i Eidsvoll: “- Når SP etablerer et samarbeid med Ap som ikke kunne handle om annet enn å sikre seg sentrale posisjoner, så er det ikke til å undres over at Ap nå benytter anledningen motsatt vei, poengterer Almåsvold”.

Senterpartiet var blant valgtaperne i Eidsvoll i 2011, men klarte å å få varaordførerposisjonen. I forhandlinger om verv og posisjoner vil partier som sitter i vippeposisjon naturlig nok få flere verv enn størrelsen i kommunestyret skulle tilsi.

De borgerlige deler Venstres analyse
FrPs gruppeleder Terje Tønnessen har en klar oppfatning av hva som nå skjer. Han sier til Romerikes Blad at “- Nå er det naturlig at Ap tar tilbake det de opprinnelig skulle hat fra SP”.

Høyres gruppeleder Peter Tornquist sier at Ap og SP “ikke snakker godt sammen”, mens KrFs Tord Langmoen håper Teslo får beholde nestledervervet. Men han ser ikke bort fra at Teslo mister vervet som e følge av budsjettsamarbeidet mellom Ap og FrP.

Naturlig å ta nestledervervet, sier Øberg
Ordfører Einar Madsen (Ap) avviser å diskutere saken. “Tullete” er ordet han bruker overfor RB om Venstres analyse av Ap/FrPs budsjettforslag. Han “vil ikke gå ned på det nivået i diskuesjonen i det hele tatt.” Aps gruppeleder Hans Arvid Øberg er ikke fullt så avvisende, og sier at “- det er vel ikke unaturlig” på spørsmål om Ap ønsker seg nestlederen i næring, plan og miljø.

Ifølge Romerikes Blad vil nyvalg til kommunens to gjenværende hovedutvalg skje på kommunestyrets første møte i januar 2013.

Artikkelen i RB er foreløbig ikke på nett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**