Når politikere ødelegger istedet for å utvikle‏

Mange er oppbragt over at budsjettforliket mellom Ap og FrP inneholder kutt i den planlagte utbyggingen ved Langset. Hvilke signaler sender Eidsvoll, blant annet til NSB, dersom vedtaket opprettholdes av kommunestyret 11.desember? Spørsmålet stilles av Venstres leder Kjersti Almåsvold i dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Vi er mange som lenge har ment at Minnesund, med ny 4-felts-motorvei, vil bli et svært attraktivt område å flytte til. Derfor har flere politikere og nåværende beboere, jobbet for å få Jernbaneverket til å bygge jernbanestasjon samtidig med jernbaneutbyggingen.

Argumentasjonen har vært, stor forventet tilflytting pga bedre vei, kort vei til Gardermoen og Oslo, samt store og flotte ferdigregulerte tomteområder.

Derfor var det også nødvendig å planlegge bygging av en skole, stor nok for å møte denne befolkningsøkningen.

En så betydelig reduksjon av skolens størrelse, er et kraftig negativt signal til både Jernbaneverket, NSB, utbyggere og interesserte tomte- og huskjøpere; Eidsvoll kommune tror ikke på en slik utvikling. Ei heller vil kommunen legge forholdene til rette for at det skal skje. Vi vet alle at nye investeringsbevilgninger sitter langt inne, spesielt i Eidsvoll der mange skoler skriker etter restaurering, vedlikehold og utbygging. Noen av oss vet også at det er lite trivelig og en stor utfordring å drive skole når det samtidig pågår storstilt utbygging.

Politikere blir ofte beskyldt for å være lite framsynte. Denne og andre saker viser at det også kan stilles spørsmål ved enkelte politikeres evne til konsekvensvurdering.

Ap og Frp mener de i 2014 skal spare 3 millioner på dette tiltaket. De kan umulig ha regnet på hva det vil koste med nye tegninger og ny anbudsutsendelse. Ei heller kan de ha vurdert konsekvensene for omkringliggende utviklingsaktiviteter, som har ansett skoleutbyggingen som en sentral drivkraft.

Blir beslutningen stående, har Ap og Frp vist hvor effektivt politikere kan hemme en ønsket utvikling og hvordan en kommune kan spare seg til fant.

Eidsvoll Venstre håper forslaget er et arbeidsuhell og at klarsynet kommer på plass i god tid før budsjettet skal vedtas i kommunestyret.

Kjersti Almåsvold

Eidsvoll Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**