Budsjettforslag fra opposisjonen

Venstre har sammen med de andre ikke-sosialistiske partiene i Sande valgt å lage en alternativ budsjett og økonomiplan for perioden 2013-2016. Et felles ønske om å bedre den økonomiske situasjonen i Sande har gjort at partiene har klart å finne sammen og bli enige om et felles forslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Sande Venstre gikk inn i forhandlingene med overordnet mål å finne penger til Sande Ungdomsskole. Dette fordi vi mener skolesektoren, sammen med helse og omsorg som de viktigste sakene. Videre er Venstre godt fornøyd med at budsjettet opprettholder tilbudet for demente, samt hjemmehjelpstjenesten.

Noen forandringer i driftsbudsjett er:
Styke budsjettet til Sande Ungdomsskole (+750 000)
Opprettholde dagsenteret for demente (+700 000)
Opprettholde nivået på hjemmehjelp (+400 00)
Opprettholde dagens prisnivå på servicepakken (+100 000)
Styrke bemanningen til arbeidet med psykisk helse (+300 000)

I investeringsbudsjettet er Venstre gått inn for flerbrukshall ved Sande vgs. Med bred enighet blant opposisjonspartiene og støtte fra Sande idrettsråd ser man det som mest gunstig med flerbrukshall her. Blant annet legges det vekt på mulig usikre grunnforhold ved Selvik skole, muligheter for utleie til fylkeskommunen og allerede anlagt infrastruktur.

Av Prioriterte investeringer:
Ny flerbrukshall ved Sandehallen
Rehabilitere kunstgressbanen ved Sandehallen
Bedre toalett – og lysforholdene ved kulturskolen

Endringene finansieres ved kutt i:
Prisregulering av brukertjenester
Redusere formannskapets reservekonto
Redusere bevilgning til kompetansemidler for lederutvikling
Redusere bevilgning til driftsvedlikehold av NJB
Øke kulturskolesatsene noe
Redusere lønnsrammene til bl.a. kulturtjenesten, informasjonsavdelingen og IKT

Avslutningsvis ønsker Venstre å kommentere ordfører Karl Einar Harslestads utspill til Dt.no. Venstre er enig i at budsjettet ideelt sett burde vært klart på et tidligere tidspunkt, men ønsker å gjøre ordføreren oppmerksom på at ingen av partiene i opposisjon har ressurser til å bruke arbeidstid til å behandle budsjettet og dette er gjort på frivillig basis. Derfor har også arbeidet tatt noe tid. Venstre vil også poengtere at ikke alle partiene er representert i formannskapet og følgelig ikke har mulighet til å fremme forslag her. Tilslutt anmoder Venstre Arbeiderpartiet til å benytte denne muligheten til å aktualisere kommunestyret slik det ble signalisert på forhånd av valgperioden. Forslaget har foreligget samtlige politikere i Sande kommunestyret siden fredag 30.11.2012 kl 11.00.

Opposisjonens budsjett kan du lese her

Opposisjonen

Foto: privat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**