Marviksveien som miljøgate

I forbindelse med den store planen for ombygging på Marvikssletta, ønsket blant andre Venstre at kommunen skulle se på muligheten for å gjøre Marviksveien om til miljøgate.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Marviksveien er en sterkt trafikkert gate. Ved å gjøre om Marviksveien til miljøgate, ville man legge bedre til rette for gående og syklende og gjøre trafikkhemmende tiltak som å innsnevre veien, legge kantstein/brostein og beplante med busker og trær. Venstre ønsker at Marviksveien skal gjøres om til miljøgate for å redusere fart på trafikken og for å bedre forhold for gående og syklende samt å redusere uønsket gjennomgangstrafikk. Vi tror dette er et riktig grep, spesielt med tanke på det store antall boliger som planlegges på Marvikssletta.

Å gjøre om gaten til miljøgate vil være kostbart, og kommunen har i dag ikke midler til dette. Venstre fremmet forslag om å legge inn opparbeidelse av Marviksveien til miljøgate som rekkefølgekrav i den pågående planen for Marvikssletta. Vi ønsket også å vurdere en “smalahans”-versjon som da kan oppgraderes når penger igjen blir tilgjengelig. Forslagene ble nedstemt i byutviklingsstyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**