Venstre i forhandlinger om samarbeid med posisjonen

Venstre går sammen med Høyre og KrF for å sikre flertall for budsjettet i Haugesund bystyre. I tillegg innleder partiene samtaler med sikte på å etablere en felles plattform for de neste tre årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Rådhuset

Foto: Tore Nilsen

Etter at Fremskrittspartiet brøt avtalen med Høyre og KrF, har det hersket usikkerhet om det var mulig å skaffe flertall for noen av budsjettforslagene i bystyret. I denne situasjonen har Venstre tatt initiativ overfor Høyre og KrF for å sikre flertall for et budsjett for 2013 og økonomiplan for 2013 til 2016.

I denne prosessen har Venstre fått gjennomslag for viktige saker for partiet. Vi har hatt en god tone i forhandlingene, og Venstre har fått forståelse for sitt standpunkt om at en budsjettavtale må følges opp av en forpliktende samarbeidsavtale mellom de tre partiene for resten av perioden.

For Venstre har det vært viktig å understreke at et slikt forpliktende samarbeid er nødvendig for å skaffe stabilitet og forutsigbarhet i politikken i Haugesund. Dette er et standpunkt de andre partiene har delt med oss. Forhandlinger om et slikt samarbeid vil ta til mandag 3. desember, og vi legger opp til at hele organisasjonen skal involveres, slik at vi har en ordentlig forankring for en framtidig avtale.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**