30 millioner mer til skole

Venstre fikk fullt gjennomslag for sin prioritering av skolen da Haugesund bystyre vedtok budsjett og økonomiplan for 2013 til 2016. Samlet styrkes skolen med over 30 millioner kroner i økonomiplanperioden, sammenlignet med rådmannens forslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Graf 1

Venstre fikk gjennomslag for sine forslag om styrking av rammene for skolen i forhandlingene med Høyre og KrF. For 2013 styrkes rammene med over 4 millioner kroner. Styrkingen øker utover i perioden, og i 2016 får skolen tilført over 9 millioner kroner mer enn i innstillingen fra formannskapet. Målt mot rådmannens forslag styrkes skolen med over 30 millioner kroner.

Venstre, KrF og Høyre er også enige om å etablere et innvandringsråd i Haugesund kommune, og har bedt rådmannen om en sak på dette. Det er satt av 100 000 kroner hvert år til drift av et slikt råd. I tillegg er partiene enige om at rådmannen skal legge fram sak om hvordan kommunen på best mulig måte kan benytte det statlige integreringstilskuddet.

— Budsjettsamarbeidet mellom de tre partiene er begynnelsen på en prosess for å få på plass en samarbeidsavtale som skal vare ut perioden, sier gruppeleder Tore Nilsen. Det er han og formannskapsmedlem May Britt Vihovde som har ført budsjettforhandlingene for Venstre.

— I et budsjettforlik som kom i stand så kort tid før budsjettet skulle behandles er det klart at det vil være deler av budsjettpakken vi ikke er like fornøyd med, sier May Britt Vihovde. — Det er likevel åpenbart at Venstre har fått gjennomslag for viktige saker i årets budsjett.

Hun understreker at Venstre er blitt møtt med stor velvilje og forståelse, og at det helt klart merkes på budsjettet at Venstre har bidratt. Det lover godt for de videre forhandlingene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**