Debatterte mistillit

Aldri før har byrådslederen fått så mye kjeft i bystyret. Men Monica Mæland overlevde mistillitsforslaget, uten å ta ordet selv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Andersland2

Foto: Mathias Fischer

Venstre satt selv med skolebyråden i Mælands første regjeringsperiode. Likevel valgte partiet å være med på mistillitsforslaget. Som eneste borgerlige parti støttet også Venstre forslaget om at byrådet må trekke seg.

- Når jeg forteller folk utenbys at unger i Bergen får undervisning i en lavvo fordi skolebygget er stengt, og de midlertidige brakkene også er helsefarlige, tror de jeg spøker. Vi har ikke tillit til at byrådsleder Monica Mæland vil klare å rydde opp, sa Julie Andersland (V).

— Det er ingen tvil om at samtlige partier har et ansvar for vedlikeholdssituasjonen i bergensskolen. Hun mener grunnlaget for mistillit er at byrådsleder Mæland har vist at hun ikke er i stand til å rydde opp i problemene.

— Det har ikke blitt gjort noe i årene som har gått, og det er ikke gjort nok for neste år. Dette handler ikke om at Venstre misliker det borgerlige byrådet, men om at Monica Mæland ikke har vist seg i stand til å ta tak i skoleforfallet, sier partiets gruppeleder.

Les mer om saken på side 6 – 7 i Bergens Tidende, side 8 – 9 i Bergensavisen eller på BT.no, BA.no eller NRK Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**