Budsjettet: – Oppretthold kvaliteten i skolen!

I listen over innsparingstiltak i forslaget til budsjett for 2013 er det foreslått å redusere svømmeopplæringen, senke lærertettheten, og nedlegge Læringssenteret. Venstre vil gå imot alle disse innsparingsforslagene, opplyser Knut Bakkehaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Venstre vil advare sterkt mot dette forslaget til innsparing, og vil foreslå å opprettholde både lærertettheten og svømmeundervisningen på dagens nivå, sier kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug.

Venstre vil også bevare Læringssenteret, fremgår det av endringsforslagene til budsjettet for 2013.

– Eidsvoll Venstre anser Læringssenteret som en suksess, og ønsker å opprettholde tilbudet. Tilbudet ved Læringssenteret må anses som et verdifullt supplement til det ordinære skoletilbudet. Spesielt for å forebygge at elever dropper ut av skolen, sier Bakkehaug.

Hva betyr det i kroner og øre å opprettholde svømmeundervisningen, beholde lærertettheten og opprettholde Læringssenteret?

– Det vil koste 5,6 millioner kroner.

Hvor tar dere pengene fra?

– Vi har noen innsparingsforslag. Men nettoøkningen av våre forslag på driftsbudsjettet er på ca 4,3 millioner kroner. Dette er ikke noe problem, fordi budsjettet neste år er gjort opp med et overskudd på ca 47 millioner. Vi reduserer altså overskuddet litt, sier Bakkehaug.

Venstres kommunestyrerepresentant opplyser at budsjettforslaget ikke er endelig.

– Det kan komme flere innsparingsforslag, slik at vi ikke trenger å redusere overskuddet. Og det kan hende formannskapet i sitt møte tirsdag velger å opprettholde de samme tjenestene som Venstre foreslår opprettholdt. Da får vi se hvordan formannskapet velger å finansiere dette, avslutter Knut Bakkehaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**