Innholdet i skolen er viktigst

Venstres Karl M. Buchholdt er lite imponert over utfallet av OU 2012. —Dersom vi ser dette opp mot budsjettet for de neste fire år øker det kommunens gjeld med nesten 800 millioner kroner, sier Buchholdt. —Kommunen skal ikke kveles i gjeld, og jeg forventer at ordfører Robert Svarva(AP) er i stand til å se dette, selv om han sammen med SP og KrF har satt rekord i låneopptak, sier Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Venstre, som mener strukturendringer er nødvendige i Levanger, tar nå til orde for å utsette investeringsbeslutningene innen skole, styrke satsingen på private barnehager og satse på eksisterende institusjoner innen eldreomsorgen. Partiet vil øke kvaliteten på utredningene om skolestrukturen, denne gang i form av eksterne fagfolk som kan noe om omstillinger. —Vi bør greie å få på plass en slik utredning i løpet av første halvår 2013, som også inkluderer sørdelen av kommunen, sier Buchholdt. Han er ikke det minste overrasket over kritikken fra Mule og Nesset, og synes rådmannens arbeidsgruppe som har arbeidet med skolestrukturen har gjort en mangelfull jobb.

Buchholdt viser til et eksempel fra budsjettet hvor rådmannen foreslår å bevilge 5 millioner kroner til Ekne skole, ikke for å bygge klasserom, men for å bygge et sammenbygg til toalettanlegget. Samtidig finner ikke rådmannen midler til å ruste opp skolen. -Dette viser at kommunen trenger mer langsiktighet i planleggingen. Vi kan ikke holde på å ruste opp skolebygg, for så å legge dem ned noen år etterpå. Det har vi ikke råd til, sier Buchholdt. -Vi må derfor styrke utredningen med folk som er gode nok på langsiktig samfunnsplanlegging som infrastruktur, boligbygging og lokalmiljø. Rådmannens utredninger holder ikke, sier Buchholdt.

-Skolestrukturen er av underordnet betydning, det viktigste for Venstre er gode lærere, gode skolebygg og tilstrekkelig med driftsmidler, kort sagt kvaliteten i skolen, sier Buchholdt. —Derfor må vi ha et bedre rammeverk enn rådmannen har lagt fram, slik at vi kjenner til alternativene og konsekvensene av det vi bestemmer oss for, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**