Uttalelse: Rens eller steng Kårstø og Mongstad

Gasskraftverkene på Kårstø og Mongstad har vist seg ikke å være lønnsomme. Regjeringen har i løpet av sine 7 år ikke kommet noe nærmere et demonstrasjonsverk for CO2 rensing. Oslo Venstre vil stenge begge gasskraftverkene innen 2017 dersom rensing ikke er mulig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Oslo Venstre vil stenge begge gasskraftverkene innen 2017 dersom rensing ikke er mulig.

Oslo Venstre vil stenge begge gasskraftverkene innen 2017 dersom rensing ikke er mulig.

Oslo Venstre innstilte flere offensive miljøforslag da de på siste hovedstyremøte behandlet endringsforslag til Venstres Stortingsvalgprogram for 2013 — 2017. Ved siden av å stenge gasskraftverkene på Kårstø og Mongstad dersom det ikke blir rensing, ønsker Venstre å avvikle ordningen med kompensasjon for økte strømpriser for industrien som følge av EUs kvotemarked. Dette er en ordning som mangler enhver klimabegrunnelse og er en ren subsidiering av industriens strømforbruk.

Oslo Venstre vil også legge ned den norske kullutvinningen på Svalbard. Hevdelse av norsk suverenitet har blitt brukt som argument for fortsatt norsk kullutvinning, men i dag er dette godt ivaretatt gjennom utstrakt forsknings- og turistvirksomhet på øyene.

Med Oslo Venstres tilleggsforslag blir Stortingsvalgprogrammet enda mer offensivt på klima. Venstre er nå igjennom en bred programprosess frem mot landsmøtet neste vår. Andre utkast til stortingsvalgsprogram kommer 10.desember.

Les mer om programprosessen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**