Partilederen på topp i Oslo

Nominasjonsmøtet i Oslo Venstre nominerte Venstre-leder Trine Skei Grande på topp foran stortingsvalget i 2013. Med seg fikk hun blant andre nestleder og Oslo-byråd Ola Elvestuen, og programkomitéleder og sentralstyremedlem Guri Melby. Etter helgens møte i Oslo har 17 av 19 fylker sine kandidater klare til Valg 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

På nominasjonsmøtet på Håndverkeren i Oslo fikk Trine Skei Grande og resten av listen tilslutning og stor jubel fra organisasjonen. – Det er en ære å toppe listen for Oslo Venstre, sier hun.

– Jeg lover at jeg skal kjempe hvert bidige sekund fra nå og fram til valgdagen for at vi skal gjøre det beste valget i Oslo Venstres historie. Jeg gleder meg til en valgkamp der vi skal vise frem vår skole- og miljøpolitikk til velgerne.

Blågrønn regjering
– Venstre trengs i norsk politikk, sier Trine Skei Grande. – Vi skal ha minst to mandater fra Oslo, og vi skal komme i en posisjon som gjør det naturlig at neste regjering ikke bare blir blå, men har en tydelig grønnfarge.

Les oversikt: Dette er Venstres stortingskandidater i 2013

– Vi skal bytte ut den rødgrønne regjeringen med en blågrønn regjering som setter folk først, sier Skei Grande. – Valget neste år må gi velgerne en regjering som tar bruker klimaforliket som en minimumspakke og ikke som maksimumsmål, som legger til rette for at hver enkelt av oss kan ta miljøvalg i hverdagen og prioriterer kunnskap i klasserommene.

– Der venstresiden ser på skatt som en inntekt til staten, og høyresiden ser på skatt som en byrde, ser Venstre på skatt som et virkemiddel for å få til forbedringer i samfunnet for miljø, kunnskap og en fordelingspolitikk som løfter fattige ut av fattigdom, sier hun.

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen
Foto: Caroline Roka

Elvestuen og Melby også med
Trine Skei Grande er partileder i Venstre med tre perioder bak seg på Stortinget. Hun var parlamentarisk leder i 2001-2005 og fra 2009, og tok over som partileder i 2010. Hun sitter i Stortingets utdannings- og forskningskomité, og i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Skei Grande er utdannet cand.mag. med fagkombinasjonen sosialøkonomi, historie og statsvitenskap. Hun har lang bakgrunn fra frivillig organisasjonsliv og har jobbet som lærer og journalist.

Les: Iselin Nybø på topp i Rogaland

Guri Melby.

Guri Melby.

Ola Elvestuen er nestleder i Venstre og byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Han har vært aktiv i Oslo-politikken siden studietiden, både på bydelsnivå, i bystyret og som vara til Stortinget ved flere anledninger. Han har vært nestleder i Venstre siden 2008, var leder i Oslo Venstre i flere år, og var profilert som leder av byutviklingskomiteen i Oslo bystyre fra 2003 til 2011.

Guri Melby sitter i sentralstyret i Venstre og er leder partiets programkomité. Hun har tidligere vært bystyrerepresentant i Trondheim, og har vært førstekandidat for Venstres liste i Sør-Trøndelag i to valg. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU, og jobber nå ved lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**