Guri Melby og Jarl Alnæs på stortingslisten!

Både Guri Melby og Jarl Alnæs fra Grünerløkka er nominert på stotingslisten. Jarl Alnæs er leder i byutviklingskomiteen på Grünerløkka, men Guri Melby er leder av programkomiteen og nominert på topplass på listen. Bydelslagsleder, Olav Røssaak gratulerer de to.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Jarl Alnæs er nominert på stortingslisten til Oslo Venstre.

Jarl Alnæs er nominert på stortingslisten til Oslo Venstre.

Jarl Alnæs er 45 år gammel, bor på Grünerløkka og er direktevalgt til hovedstyret i Oslo Venstre, i tillegg til vervet som folkevalgt i Grünerløkka bydelsutvalg. Der har han hatt forskjellige verv siden 1996.

– Som ansatt i Utdanningsetaten i Oslo kommune, engasjerer jeg meg naturlig også sterkt i utdanningsspørsmål. Spesielt gjelder dette videregående skole og fagopplæring, sier Jarl Alnæs.

 Guri Melby fra Grünerløkka er nominert på tredjeplassen på Venstres stortingsliste i Oslo.

Guri Melby fra Grünerløkka er nominert på tredjeplassen på Venstres stortingsliste i Oslo.

Guri Melby sitter i sentralstyret i Venstre, og er leder for Venstres programkomité. Hun har tidligere vært bystyrerepresentant i Trondheim. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU, og jobber nå ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Skole- og utdanningspolitikk står mitt hjerte nært, etter ha jobbet som lærer i flere år, sier Guri Melby. Hun er spesielt opptatt av at elever som trenger det skal få mer spesialundervisning tidlig, og at vi får på plass systematisk kompetanseheving blant lærerne.

Guri er opptatt av hvordan vi kan løse klimautfordringene og skape det nye, kreative næringslivet som skal overta for oljenæringen. Da trenger vi en skole i verdensklasse. — Fremtiden starter i klasserommet, og alle elever fortjener å bli tatt på alvor. Derfor er det så viktig for Venstre å satse på læreren, sier Melby.

Melby har også engasjert seg for dyrevern. – Jeg har tro på at vi kan få med oss de andre borgerlige partiene på å fjerne tilskuddene til pelsdyrnæringen, og det vil i praksis bety avvikling. Erfaringer fra andre land har vist oss at det ikke går an å kombinere tilstrekkelig dyrevelferd og lønnsomhet i pelsdyrnæringen.

Melby er 32 år gammel og bor på Grünerløkka. Der har hun bodd i knapt ett år, etter at hun valgte å flytte fra Trondheim til Oslo i 2011. I 2009 var hun førstekandidat fra Sør-Trøndelag og sa opp jobben som høgskolelektor for å drive valgkamp på fulltid de siste ukene før valgdagen. – Valget i 2009 er en påmminnelse om hvor hardt vi må jobbe for å vinne valg. Jeg er klar for å gi alt i valgkampen, sier Guri, som ser frem til bli en del av teamet som skal lede valgkampen i Oslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**