Fjerner moms på økologisk mat og frukt og grønt

Venstre fjerner momsen fra frukt og grønt og økologisk mat i vårt alternative budsjett. Fordi det skal lønne seg å leve sunt og miljøvennlig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Les også: Momskuttkampanje øker interessen for økologiske varer

I dag betaler man 14 prosent moms på matvarer.

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

– Vi ser at det er store klasseskiller når det gjelder sunn mat, og dette vil vi til livs. I dag er det slik at levealderen i Oslo øst er mye lavere enn i vest. For oss som bor i Oslo øst, er dette noe som kan utjevne forskjellene. Jeg tror dette vil være et effektivt virkemiddel, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Aftenposten.no.

Ifølge Økologisk Norge har KIWI har på under en måned økt salget av økologisk mat med 56 prosent, etter at de kuttet prisen tilsvarende momsen 22.oktober. De har jo som kjent også tidligere kuttet pris tilsvarende moms på frukt og grønt

Venstre øker momsen på mat til ordinær momssats, unntatt frukt, grønt og økologisk, samt at vi reduserer momssatsen generelt til 24 prosent. Det betyr at prisforskjellen på frukt, grønt og økologisk mat sammenlignet med resten vil øke, og effekten vil bli enda større en det KIWI har oppnådd. Totalt betyr dette en avgiftslettelse tilsvarende 1,2 milliarder kroner

Vil fjerne klasseskillene
Venstre vil også fjerne momsforskjellene på mat som spises inne og ute.

– Vil fjerne det utrolige dustebyråkratiet der en bolle koster mer om du skal spise den inne og ikke ute på gaten. Så vil vi bruke momsen til å få folk til å spise sunt, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**