Venstre vil beholde bydelsskoler på vg nivå

Troms Venstres fylkestingsgruppe melder at de vil ha to videregående skolene utenfor Tromsøya: Tromsdalen og Kvaløya vg skoler må bestå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Elin Sandvik
Roar Sollied

Troms Venstres fylkestingsgruppe sier i en pressemelding at de er samstemt med Tromsø Venstre om å gå for å beholde to videregående skolene utenfor Tromsøya. Tromsdalen og Kvaløya vg skoler må bestå. Venstre ser heller ingen grunn til å bruke tid på å diskutere flytting av sentrumskolen Kongsbakken vgs.

-Strukturoptimalisering for å fylle klasser eller styrke programbredden og fagmiljøene på en skole, kan like gjerne svekke elevenes og personalets identitet og læremiljø, sier gruppeleder Roar Sollied. Venstre ser også at en nedlegging av skoler utenfor sentrum vil skape større logistikkutfordringer både for elevene og bytrafikken generelt.

Venstre vil avvente høringene, men vil allerede nå signalisere at det virker uklokt å avskrive Kvaløya vgs. Bydelen og omlandet har allerede flere innbyggere enn hele Lenvik kommune og større befolkningsvekst. —Vi forventer vekst i Tromsøs bydeler, særlig utenfor Tromsøya, og synes det er uklokt å legge Kvaløya vgs i påvente av et "demografisk scenario" som vil komme, det er bare snakk om når, sier gruppelederen. Venstre mener Fylkeskommunen og Tromsø kommune må kunne finne en praktisk ordning for sambruk av fasiliteter i dagens bygg på Kvaløya for vg skole og u-skole.

Venstre vil også beholde Tromsdalen vg skole som skolested. Skolen har gode fasiliteter for idrett, og svært mange kommer inn fra distriktene til dette tilbudet. Det er ikke gitt at vi klarer å tilby så mye samtidig idrettsaktivitet ved en eventuell flytting til Breivang. Troms Venstre er enig med Fylkesrådet i at sentralt plasserte Kongsbakken vg bør bestå som tradisjonell skole for studieforberedende program, men man må søke å forbedre fasilitetene til Musikk, dans, drama.

Venstre vil se nærmere på løsninger rundt de yrkesfaglige skolene i Tromsø. Disse skolene krever i enda større grad tekniske tilpasninger, og man må se på faglige samordninger. Det vil uansett være aktivitet i Breivika. —Det verste er at stadig nye høringer og dårlig økonomi medfører at renovering av fylkets største yrkesfagskole, Breivika, utsettes ytterligere, sier Sollied. -Vi kan ikke hele tiden vente på at "alt skal på plass først" og dermed bli helt handlingslammet, iallfall ikke hvis man egentlig mener at det nå skal satses på yrkesfagene, avslutter Roar Sollied, som er medlem av Utdanningskomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**