Trolleybussen videreføres

Alf Helge Greaker er fornøyd med at støtten til trolleybussen i Bergen innstilles på å videreføres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


I samferdselsutvalget neste uke vil politikerne behandle fremtiden til trolleybussnettet i Bergen. Administrasjonen vil at fylkeskommunen går i dialog med Tide om å videreføre trolleybussen som kvalitetsavtale på dagens linje 2.

Det innebærer at trolleybussen videreføres til 2018, når anbudspakken for bussruter i sentrum går ut. Deretter vil trolleybussen vurderes som del av neste anbudsutlysning.

Alf Helge miniportrett juni

Foto: ukjent

Alf Helge Greaker mener trolleybussen er et viktig supplement til det øvrige kollektivtilbudet i Bergen.

– Viktigst på kort sikt er at man ikke avvikler trolleydriften før vi har fått en grundig drøfting. Selv om man viderefører en form for kvalitetsavtale må dette ikke bli en sovepute, og tiden må benyttes effektivt og en endelig avgjørelse må tas i nær fremtid. Dette er viktig for kompetansen og forutsigbarheten for dem som skal drifte dette, sier Greaker.

– Mens Bybanen vil være byens kollektive pulsåre, vil den ikke kunne gå overalt. Trolleybussen vil fylle en sentral rolle som supplement langs de mest trafikkerte rutene, og vil frigjøre busser drevet på biogass til å utgjøre et enda bredere kollektivtilbud. En må ikke sette de ulike konseptene mot hverandre, en må heller innse at biogass, bybane og trolleybuss har hver sine fordeler som utfyller hverandre.

– Et videreført trolleynett gir stor miljøgevinst, og oppveier ulempene som følger ved at nettet naturlig nok er mer rigid enn for andre busser. Snarere bør en utvide nettet til å omfatte flere avganger på flere høytrafikkerte strekninger, avslutter Greaker.

Mer om saken kan du lese på side 11 i Bergens Tidende lørdag 10. november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**