Referat fra styremøte Frogner Venstre 12.11.12

Årets siste styremøte før årsmøtet primo desember – her er referatet:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


REFERAT STYREMØTE FROGNER VENSTRE 12.11.12 KL. 17 – 18:30.

TILSTEDE: Anne-Lise, Jan My, Einar, Håkon og Marit.

FORFALL: Marika, Andreas og Thomas.

Sakliste:

Sak 1: Aktuelle BU-saker ( se referater og saklister under området politikk)
www.bfr.oslo.kommune.no

Sak 2: Politiske saker:

Filipstadutbyggingen – nye planmulighet v/Einar
På folkemøtet 26.10.12 ble det lagt fram et revidert forslag til byutviklingsplan for Frognerstranda og Filipstad – Plansmia, Color Line og Havnevesenet har bidratt inn i det nye forslaget. Forslaget er vesentlig endret fra tidligere forslag – den viktigste endringer er hvordan tunnellåpningen er designet – i det reviderte forslaget er tunnellinngangen laget slik at den ikke blokkerer for framtidige løsninger mhp. Frognerstranda tunell eller senketunell.

BU-leder i Frogner Bjarne Ødegaard har stilt seg positiv til det reviderte forslaget. Anne-Lise og Einar skal drøfte saken med de siste endringene med Espen Ophaug, nestleder i byutviklingskomiteen i byrådet.

Tverrpolitisk arbgr med forslag til fremdrift for Bygdøy allè v/Anne-Lise
Som en direkte konsekvens av mange års funksjon som transportkorridor er Bygdøy allè i dag et trist syn. Allèn er en av to hovedtrafikkårer for busser.De kastansjetrærne om ikke allerede er hugget ned bærer preg av forurensning, vannmangel,saltskader og for liten plass.

Bydelsutvalget fattet imidlertid allerede 24.11.04 et enstemmig vedtak om å be byrådet igangsette arbeide med å omforme Bygdøy allè til strøksgate.Det betyr kortvarig kantsteinsparkering for butikker og beboere,innsnevring av kjørebanen og god plass til gående og syklene. Det pågår nå en intern saksbehandling i Bymiljøetaten på bakgrunn av en tiltaksplan for Bygdøy allè som er vedtatt iverksatt av bystyrets Samferdsels-og miljøkomite.
Bydelsutvalget vil derfor benytte den muligheten som har oppstått til aktiv politisk medvirkning i den hensikt å redde allèen.

Bygdøy allè er del av hovedsykkelveinettet i Oslo. Det må ikke endres. Alternativ 1 i den tiltaksplanen som foreligger gir prioritet for sykkel og bør derfor løftes ut for å kunne vurdere fleksible løsninger.Det bør f.eks vurderes om sykkel og kollektiv kan gå i samme felt. Slik de 3 alternativene i tiltaksplanen nå ligger er de altfor kategoriske. Det f.eks ikke slik at man må velge mellom varelevering og sykkelfelt. Allèens bredde gir mange muligheter!

Forslag til vedtak:

1. Bydelsutvalget ønsker ikke at Bygdøy allè taes ut av hovedsykkelveinettet men går for at alternativ 1 i tiltaksplanen utredes nærmere i den hensikt å finne mer fleksible løsninger for sykkel og kollektivtrafikk

2. Bydelsutvalget ber videre om at de to forslagene til gatetverrsnitt for Bygdøy allè revideres slik at man får vurdert muligheten for om lommene mellom trærne kan brukes både for varelevering og sykling

3. Bygdøy allè er en av to hovedtrafikkårer for busstrafikk.Bydelsutvalget vil at dette skal endres ved at fjernbusstrafikken flyttes og antall bussruter reduseres.

4. Bygdøy allè skal fortsatt være en allè hvilket krever trebeplantning.Uansett valg av tresort må det monteres en sikkerhetsrail rundt trestammene og god vanntilførsel må sikres. Bydelsutvalget vil på kort sikt at de kastanjetrærne som ikke allerede er hugget blir ivaretatt, og som strakstiltak vil Bydelsutvalget be byrådet sørge for at det ikke saltes i Bygdøy allè i vinter.

Oslo-budsjettet og konsekvenser for Frogner bydel v/ Chris – utgår.

Sak 3 Organisasjonssaker:

Nominasjonsmøte/ekstraordinært årsmøte 17 november:
Kl. 10:00 på Håndverkeren og lunch for Frogner Venstres delegasjon på Bristol etterpå.

Planlegging av Frogner Vs årsmøte mandag 3 desember
Vi ønsker å ha et tema for kvelden – Odd Einar Dørum inviteres til å snakke om sikkerhetsutfordringer i kjølvannet av islaminspirert terrorisme. Den politiske arven etter 22.juli er også et aktuelt tema.

Organisering av ringerunde til medlemmer som ikke har betalt – utsatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**