Lier Venstre vil ha ny kultursal på Gamle Hegg skole

Lier Venstre har lenge kjempet for en rehabilitering av gamle Hegg skole. Kultursalprosjektet er et perfekt prosjekt for dette flotte bygget, og gamle Hegg er perfekt for kultursalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Tor Kristen Haugen

Foto: FotoVisjon/Olav Heggø

Nå står altså valget mellom å legge ny scene/kultursal ved gamle Hegg skole, eller som del av prosjektet nye Hegg skole (Kinderhegg). Vi i Lier Venstre er ikke i tvil:

• Rådmannens utredning slår fast at begge lokasjoner er like godt egnet for en scene/sal.
• Kulturvirksomhetene er helt klare på at gamle Hegg skole er det klart beste alternativet «sett fra et samlet kulturhensyn».
• Musikkverkstedet er helt klare på at en lokalisering ved skolen vil bryte opp og sannsynligvis ødelegge et skjørt og gryende musikkmiljø.
• Gamle Hegg skole har en egenverdi som aller best kan ivaretas ved et slikt prosjekt.

Ledelsen og FAU ved Hegg skole argumenterer for at samlokalisering med det nye skolebygget er en vinn/vinn-situasjon, fordi elevene ved skolen for enkel tilgang til salen uten å måtte kle på seg og gå de hundre meterne til gamleskolen. Men skal man snakke om vinn/vinn, er vel så vesentlig å kunne både få ny kultursal og rehabilitere et bygg som har fått stå og forfalle altfor lenge.

Det synes for meg at foreldre og skoleledelse ved Hegg skole er de eneste med virkelig interesse av en lokalisering der. Men Hegg skole er slett ikke eneste interessent i denne saken, og det blir feil å la Hegg skole v/ledelse og FAU kreve eierskap til et prosjekt som skal være for hele Liers befolkning. Etter min mening foregår allerede nok aktiviteter i Lier ved skoler rundt omkring – som en typisk bygd legger vi alle aktiviteter til nærmeste skole. Det er en falitterklæring om vi ikke er i stand til å etablere så mye som en kultursal uten at det skal foldes inn i skoleverket.

Vi forutsetter selvfølgelig at et vedtak i kommunestyret om å bygge sal, enten det blir på gamle eller nye Hegg, følges opp og realiseres. Alternativene slett er ikke, som noen synes å tro, nye Hegg eller ingenting. Vi må våge å gå for det beste alternativet, og forvente at kommunestyret følger opp det de vedtar.

Tor K. Haugen
Lier Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**