Ønsker ikke stille til annenplassen

Erlend Horn, innstilt av et mindretall i Hordaland Venstres nominasjonskomité, kan i dag fortelle at han ikke ønsker å kjempe om annenplassen på Venstres liste i fylket på nominsjonsmøtet førstkommende lørdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Erlend Horn prioriterer bystyret i Bergen.

Erlend Horn prioriterer bystyret i Bergen.
Foto: Mathias Fischer

– Etter en totalvurdering har jeg kommet frem til at det ikke er riktig for meg å stille som annenkandidat. For det første har jeg en mastergrad å fullføre, og det er etterhvert blitt klart for meg hvor krevende det er. Både mastergrad og stortingsnominasjon krever full motivasjon og prioritering. Det lar seg ikke kombinere.

– For det andre er det slik at jeg på vårparten vil overta for Julie Andersland i Komité for miljø og byutvikling, frem til hun kommer tilbake fra permisjon. Det er et heltidsverv i politikken jeg gleder meg til og vil satse på 100 prosent. Dette fikk jeg vite i forrige uke, og et slikt ansvar er noe jeg velger å fokusere helt og holdent på i 2013.

Må ha ung kandidat på topp tre
Horn mener likevel det er avgjørende med en ung kandidat på en av de tre første plassene på listen.

– Venstre har et godt grep om velgere under 30. Det er helt avgjørende at vi har en ung kandidat blant de tre første. Derfor håper jeg at Hordaland Venstre finner plass til ungdomskandidaten Mathias Fischer på tredjeplass. Jeg ønsker alle på listen lykke til, og kommer til å jobbe hardt for at Venstre gjør et godt valg i den rollen jeg vil ha i bystyret.

Les om saken i BT her eller i BA her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**