Flytting av E16 kryss til Kulmoen

Øystein Smidt svarer på leserinnlegget til Helge Onsrud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


I leserinnlegg 27. oktober 2012 skriver Helge Onsrud at krysset på nye E 16 ved Hovind bør flyttes til Kulmoen. Å ha et avkjøringskryss ved Kulmoen har vært luftet av flere, og kan være en god idé, nettopp for å etablere en bedre vegforbindelse til Årnes.

En annen tanke enn å flytte det planlagte krysset fra Hovind, er å flytte det som er planlagt ved Rød. Rød-krysset ligger jo ikke så langt fra krysset ved Nybakk, og ved nye tanker om at dette krysset skulle flyttes litt lenger nord for å korrespondere med avkjøringen over Fuglefjellet, ville avstanden til Nybakk-krysset kunne være lettere tilgjengelig for innbyggerne på Neskollen og Tomteråsen enn det ved Fuglefjellavkjøringen. En avkjøring ved Fuglefjellet vil kunne ha betydning for etablering av næringsvirksomhet i området, men samtidig generere mye trafikk til Årnes den vegen. Dessuten kan en ny E 16 trasé nord for Gardermoen kunne ende opp i området rundt Rød, og derved etablere en kryssløsning der.

Krysset ved Hovind vil ha sin misjon spesielt for transport til Esval. Uten dette krysset ville mye av denne transporten gå gjennom Vormsund fra Kulmoen.

Øystein Smidt

Foto: Birger Areklett

Når det gjelder avkjøring til Årnes fra Kulmoen mener jeg det ikke er nødvendig med ny veg helt til Rotnessletta, som jeg forstår at Onsrud mener, men bare over dalen fra Kulmoen til toppen av Klokkerhaugbakken ved Nordre Vogstad. Derfra er det jo ganske bra veg til Årnes. Dette burde i alle fall være en bedre investering enn en eventuell utbedring av Vandsembbakkene.

Øystein Smidt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**