Haram Venstre vil bruke tre millioner kroner på nærværsprosjekt

Tidligere i høst har lokallagsleder Ole Johan Høyberg flagget at hans Haram Venstre ønsker at Haram kommune skal bli mer uavhengig av aksjeutbyttet kommunen nyter godt av på grunn av sine aksjer. Haram Venstre vil derfor allerede i 2013-års budsjettarbeid starte utfasingen av aksjeutbyttet fra driftsbudsjettet. Tre millioner kroner av disse midlene vil partiet bruke på et nærværsprosjekt for kommunens ansatte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Haram Venstre ønsker å bruke tre millioner kroner på et nærværsprosjekt i Haram kommune.

Haram Venstre ønsker å bruke tre millioner kroner på et nærværsprosjekt i Haram kommune.
Foto: Venstre

– I og med at aksjemarkedet er så usikkert som det er må vi starte arbeidet med å bruke det eventuelle aksjeutbyttet på en annen måte, mener Høyberg
– Vi i Haram Venstre vil derfor starte allerede i 2013-års budsjett en utfasing av aksjeutbyttet fra driftsbudsjettet over til et likviditetsfond som kan brukes i tunge budsjettår eller til spesielle tidsbegrensede prosjekter.

Hvor mye Haram Venstre ønsker å sette i et slikt disposisjonsfond i 2013 vil ikke Høyberg ut med før han har vært i budsjettmøter med Krf, Høyre og Fremskrittspartiet, men han er klar på at man ikke kan ta ut alt på en gang.
– Nei dette må tas over noen år, men et naturlig mål blir å redusere aksjeutbyttesummen i driftsbudsjettet med rundt 20-30% pr år over en perioden på 4-6år.

Nærværsprosjekt
Høyberg er samtidig klar på at han åpner for å begynne å bruke likviditetsfondet allerede i 2013.
– Dette fondet skal altså brukes enten i tunge budsjettår eller til spesielle tidsbegrensede prosjekter. Vi i Haram Venstre ønsker å sette av 1million kroner pr år i tre år til et nærværsprosjekt blant de kommunalt ansatte.

Ole Johan Høyberg, Haram Venstre

Ole Johan Høyberg, Haram Venstre
Foto: CHL

Høyberg viser til at slike nærværsprosjekt har hatt stor suksess i andre kommuner og mener at dette er vel investerte penger.
– Poenget med et nærværsprosjekt er jo å minske fraværet blant de kommunalt ansatte. Klarer vi å øke nærværsprosenten om enn med så lite som 1% er det allikevel mange penger å spare for kommunen samtidig som vi får en større forutsigbarhet for brukerne av de kommunale tjenestene.

Høyberg og Venstre ønsker altså å bruke 1 million kroner pr år som skal fordeles på kommunens virksomheter etter størrelse.
– Hva virksomhetene bruker disse pengene på skal vi ikke legge oss opp i. Det er virksomhetene selv som vet hva som kan gjøre at nettopp deres ansatte og kollegaer får en oppmuntring til å øke nærværet. Om dette er utstyr på arbeidsplassen, kurs, sosiale arrangement eller noe helt er helt opp til hver enkelt virksomhet, poenget er at vi viser at vi bryr oss om de ansatte og at vi jobber for at de skak trives på jobben, avslutter Høyberg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**