El-taxi først i køen

Akershus fylkeskommune har fokus på miljøsatsing innen drosjenæringen. Et av vedtakene i fylkestinget er at fylkeskommunen skal ta initiativ til forsøk med å gi drosjer med lave utslipp prioritet på holdeplass. El-taxier får nå plass først i drosjekøen på holdeplassen ved Sandvika bussterminal. Det skal gjøre det lettere for publikum å velge miljøvennlig transport.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 El-taxier får nå plass først i drosjekøen på holdeplassen ved Sandvika bussterminal.

El-taxier får nå plass først i drosjekøen på holdeplassen ved Sandvika bussterminal.

Plassen som er skiltet er en ny tilrettelagt plass fremst i drosjekøen og innebærer at ledige el-taxier alltid kan plassere seg forrest. Akershus er det første fylket i landet som innfører et slikt forsøksprosjekt.

Akershus fylkeskommune har fokus på miljøsatsing innen drosjenæringen. Et av vedtakene i fylkestinget er at fylkeskommunen skal ta initiativ til forsøk med å gi drosjer med lave utslipp prioritet på holdeplass. Fylkeskommunen håper tiltaket vil gjøre publikum mer oppmerksom på at drosjetilbudet varierer både når det gjelder pris og kvalitet, bl.a. i forhold til miljø, og at etterspørsel av mer miljøvennlig transport vil øke.

Utslippsfrie drosjer vil være positivt for bedre lokal luftkvalitet. Fylkeskommunen vil derfor legge til rette for utvikling av miljøvennlig transport i regionen.

Prioritering av drosjer med lave utslipp er et forsøksprosjekt og skal evalueres fortløpende, både i samarbeid med næringen og andre myndigheter. Det vil bli vurdert om tilsvarende ordning også kan etableres andre steder.

For å stimulere drosjenæringen til å øke tilbudet om mer miljøvennlig transport har fylkeskommunen tilbudt drosjesentralene i Akershus inntil 4 miljøløyver til av utslippsfrie biler. 0-TAXI i Asker og Bærum har benyttet seg av tilbudet og fått innvilget to løyver til sine elektrisk drevne drosjer. I tillegg har en drosjeeier ved Asker og Bærum Taxi anskaffet en el-bil som benyttes som taxi.

Bærum kommune har innvilget søknaden fra Akershus fylkeskommune om skilting av el-taxi på drosjeholdeplassen ved Sandvika bussterminal. Oppfølging av skiltvedtaket vil bli håndhevet av kommunens trafikkbetjenter.

Se også: El-taxi først i køen (Akershus fylkeskommune)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**