Fakkeltog for Lambda

Debatten om nytt Munch-museum har gått inn i en ny fase etter at utredningene om alternativene på Tøyen og Nasjonalgalleriet ble offentliggjort. Utredningene viste at Lambda i Bjørvika er det raskeste og billigste av alternativene. Nå arrangeres det fakkeltog for Lamda tirsdag 23 oktober kl. 18:00, hvor blant andre Venstres Espen Ophaug vil delta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Oslo Venstre var de første som fremmet forslag om å plassere et nytt Munchmuseum i den nye kulturbydelen i Bjørvika. Etter at Lambda vant arkitektkonkurransen, har Venstre kjempet for å få realisert bygget. Kampen om å bygge et slikt museum i Bjørvika er ikke over, for nå mobiliseres det for Lambda fra flere hold, sier Ophaug, som er nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo. Neste tirsdag kl. 18.00 går det et fakkeltog for Lambda fra Rådhuset til Operaen, med Kampen janitsjarorkester i spissen.

– Jeg håper så mange som mulig av Oslo Venstres medlemmer blir med og går i fakkeltoget, for å markere vår støtte til et nytt museum. Både Munchs kunst og landets hovedstad fortjener Lambda, sier Ophaug.

Meld deg på fakkeltoget på Facebook
Les mer om fakkeltoget på skrikforskrik.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**