Fylkessamling i Hordaland Venstre

Fra 13.- 14.oktober ble det arrangert fylkessamling i Hordaland Venstre, hvor blant annet programmet for stortingsvalgkampen 2013 stod på dagsorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Askøy Venstre deltok ved helgens fylkessamlingen som fant sted ved Grand Hotell Terminus i Bergen. Flere lokallag fra hele fylket hadde funnet veien til Vestlandets hovedsete, for å komme med innspill til førsteutkastet fra programkomiteen.

Dagsorden for den politiske delen av fylkessamlingen var strukturert slik at Lørdagen var satt av til temaene skole, miljø og næring, mens Søndag tok for seg områdene velferd, individ og stat. Gjennom hele helgen var det mulig å kommentere og komme med innspill til medlemmer av Venstres programkomité.

Venstres programarbeid

Foto: Venstre

Venstres førsteutkast til program for stortingsvalgkampen 2013 tar for seg svært mange viktige saker. Noen gullkorn fra programmet er:

– Redusering av egenkapital ved boligkjøp fra 15% til 10%. Dette vil gjøre det lettere for førstegangskjøpere og kjøpe bolig.

– Legge til rette for en mer praktisk opplæring i ungdomsskolen.

– Presisere at norske olje- og gasselskaper som driver virksomhet i utlandet til en hver tid må følge norske miljøstandarder for drift.

– Omgjøre kollektivfelt til miljøfelt og på sikt stille krav om at alle brukere av kollektivfeltet kun kjører på klimavennlig drivstoff.

– Øke andelen av økologisk matproduksjon og matforbruk til 17 prosent innen 2020.

– Avvikle pelsdyrhold og utrede muligheten for et eget dyretilsyn.

– Modernisere landbrukspolitikken, gjennom å spisse tilskuddsordningene mot biologisk viktig kulturlandskap, fjerne miljøskadelige subsidier og oppdatere skogslovgivingen.

– Likebehandle alle samlivsformer i det norske adopsjonsregelverket.

Foruten de øvrige temaene, var den kommende skolebruksplanen i Hordaland fylke sentral og det ble diskutert hvilke løsninger som var best for å ivareta tilværelsen til både elev og lærer. Det ble uttrykt fra flere lokallag bekymring ovenfor manglende konsekvensanalyse i henhold til skolebruksplanen, og flere lokallag ser det som problematisk at man ønsker å legge ned videregående utdanningstilbud i distriktene. Representanter fra programkomiteen tok med seg innkomne innspillene videre.

Regional Transportplan var oppført som en egen del av programmet for helgen, og diskusjonen rundt trasévalg for fergefri E39, utviklet seg fort til en engasjerende diskusjon mellom lokallagene. Flere kommuner ser det som svært viktig for næring og videre utvikling at man får til et best mulig utfall i saken. Venstres fylkestingsgruppe har gitt uttrykk for at man ønsker en løsning som man er best tjent med i det lange løp, noe som fikk bred støtte av de fremmøtte representantene.

Askøy Venstre ser seg fornøyd med fylkessamlingen og oppfordrer alle som har innspill til programmet for stortingsvalgkampen 2013, og komme med dem til programkomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**