Vil ha sammenhengende utbygging

Borghild Tenden, stortingsrepresentant for Akershus Venstre, vil ha raskere og mer effektiv utbygging av samferdselsprosjekter. Dagens praksis fører til at veistrekninger blir bygget ut stykkevis og delt. Tenden tar nå spørsmålet opp med samferdselsministeren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Borghild Tenden vil ha endring i dagens prioriteringspraksis.

Borghild Tenden vil ha endring i dagens prioriteringspraksis.
Foto: Venstre

Spørsmål
Borghild Tenden (V): Hvilke endringer vil statsråden gjøre i kommende nasjonal transportplan for å unngå de uheldige sidene av dagens prioriteringspraksis av veiprosjekter?

Begrunnelse
I en pressemelding fra samferdselsdepartementet 21.09.2012 uttaler samferdselsministeren at “Forutsigbar finansiering og mer sammenhengende utbygging er viktig for å sikre enda raskere og mer effektiv gjennomføring av store utbygginger i transportsektoren. Kortere planleggingstid er også nødvendig. Dette må vi jobbe for, enten utbyggingen er finansiert over offentlige budsjetter, ved bompenger eller ved andre finansieringsformer.”

Dette står i kontrast til en artikkel i Aftenposten 10. oktober, der både NAF og Opplysningsrådet for veitrafikken mener dagens prioriteringer følger bompengefinansieringsvilje, og ikke faglige prioriteringer. Dagens praksis fører også til at veistrekninger blir bygget ut stykkevis og delt, det motsatte at det Statsråden uttalte at hun ønsket i sin egen pressemelding.

Svar fra Marit Arnstad er ennå ikke tilgjengelig

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**