Haram Venstre vil ha interkommunalt “Øyeblikkelig hjelp”-senter

– Et eget “Øyeblikkelig hjelp”-senter vil ikke være mulig i en så liten kommune som Haram, fastslår Venstre-leder i Haram Ole Johan Haram. — Vi vil verken ha muligheter til å opprette tilbudet, eller klare å være i nærheten av å skape et godt nok tilbud til våre innbyggere, derfor må vi søke samarbeid med kommunene rundt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Haram Venstres Ole Johan Høyberg, her sammen med Venstrehøvding Odd Einar Dørum.

Haram Venstres Ole Johan Høyberg, her sammen med Venstrehøvding Odd Einar Dørum.
Foto: CHL

Det er i den nye Helse- og omsorgsloven at kommunene pålegges å " skal sørge for tilbud om døgnopphold for helse- og omsorgstjenester til pasienter og brukere med behov for øyeblikkelig hjelp."

Haram Venstre-leder, og tidligere kommunelege i Haram kommune, Ole Johan Høyberg, rister oppgitt på hodet når han forklarer hva som skal til i Haram.
– Kommunen vår er så liten at vi får veldig lite for å drive et slikt tilbud. Vi har faktisk ikke pr i dag engang nok leger til en kommunal legevaktordning alene, og ved et slikt opplegg må vi ansette flere sykepleiere i tillegg til de vi har i dag. Økonomisk kan en heller ikke se at det er forsvarlig uten betydelige tilleggsbevilgninger å opprette "øyeblikkelig hjelp"-plasser for Haram kommune alene.

Interkommunalt samarbeid
Høyberg mener et interkommunalt samarbeid må bli det mest riktige og fornuftige.
– Kommuneadministrasjonen arbeider med at et opplegg skal være klart til 2016 sammen med de kommunene vi nå har felles legevaktordning med (Ålesund, Giske, Sula, Skodje, Stordal og Ørskog). Vi i Haram Venstre vil støtte en slik prosess fordi den kan føre til en god og forsvarlig ordning for våre innbyggere, avslutter Høyberg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**