Internasjonal lærerdag!

De Forente Nasjoners (FN) internasjonale lærerdag feirer rollen læreren spiller i å tilby kvalitetsikret utdanning i lokalsamfunnet og det internasjonale samfunnet. Lærerens innsats gir barn og voksne i alle aldre muligheten til å lære og ta del i kunnskap og samfunnsutvikling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Bakgrunn

Internasjonal lærerdag har blitt arrangert årlig siden den 5. oktober 1994 og feirer lærernes posisjon og betydning verden over. Målet med markeringen er å mobilisere støtte til lærere og sørge for at behovene til fremtidige generasjoner vil fortsette å bli møtt av gode og kvalifiserte lærere.

ASkøy Venstre111

Foto: Ukjent

Ifølge UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) representerer verdens internasjonale lærerdag et betydelig tegn på bevissthet, forståelse og takknemlighet ovenfor de viktige bidragene lærere gjør til utdanning og utvikling.

Education International (EI) (den globale føderasjonen som representerer utdannings fagfolk over hele verden) har stor tro på at den internasjonale lærerdagen bør være internasjonalt anerkjent og feiret over hele verden.
Over 100 land deltar i feiringen av denne dagen. Innsatsen til Education International og dets 401 medlemsorganisasjoner har bidratt sammen med de Forente Nasjoner til denne utbredte anerkjennelsen.

Venstres skolepolitikk

Askøy

Foto: lærer33

En skole for kunnskap og like muligheter krever faglig sterke lærere. Derfor vil Venstre gi alle lærere tid og ressurser til faglig påfyll gjennom systematisk etter- og videreutdanning. Vi vil ha en god skole for elevene, derfor satser vi på læreren.

Framtida begynner i klasserommet. Skolens viktigste oppgave er å gi den enkelte elev best mulig kunnskapsnivå, gode grunnleggende ferdigheter og tro på egne evner. Venstre vil ha en storstilt satsing på skole, kunnskap og forskning, og dette er førsteprioritet i våre alternative statsbudsjetter.

Forskning og utdanning er viktige forutsetninger for framtidens arbeidsplasser og velferd. Samfunnet må gi rom for menneskets skapende evner både i skoleverk, forskning, kultur og næringsliv.

Les mer i vårt program
Vil du lese mer om Venstres politikk? Last ned vårt [eksternlink#https://www.venstre.no/files/hordaland/askoy/Stortingsprogram 2013.pdf]Stortingsvalgprogram 2009 – 2013[/link] (pdf).

Hilsen fra lokallagsleder

Jeg vil først og fremst gratulere alle lærere med dagen. Samtidig vil jeg understreke betydningen av at utdanning er en investering og ikke en utgift. Askøy Venstre kommer også i år til å satse på skole fordi — satsing på læreren er og satse på skole!

Med vennlig hilsen,

– Daniel Gunnarsen
Lokallagsleder, Askøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**