Venstre vil ha flere over på kollektivtransport

I ukens formannskapsmøte fikk Venstres forslag om skattefritak for arbeidsgiverbetalte skattekort unison støtte fra de andre partiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Forslaget til Venstre lød:
Sola kommune ønsker at vår region blir en forsøksregion der arbeidsgiverbetalte månedskort på kollektivtrafikk ikke blir fordelsbeskattet. dette vil gi staten og lokale myndigheter erfaringer med hvordan en slik ordning slår ut i trafikkmønster og kollektivbruk. Administrasjonen bes ta kontakt med de andre kommunene i regionen med mål om å komme i dialog med regjeringen.

Venstre stemte også for lovforslaget til lov om kommunalt pålegg om betalingsparkering. Ved å si ja til loven, vil vi sikre oss retten til å håndtere behovet forbetalingsparkering her lokalt og unngå nasjonal overstyring. Per idag er det ikke verken behov for, eller ønske om å innføre parkering mot betaling i Sola kommune, men det er likevel viktig at kommunens egne folkevalgte skal ha muligheten til å bestemme hvis og når dette virkemiddelet skal brukes og at vi således styrker det lokale selvstyret.

Parkeringsplass

Foto: SMC

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**