NTE som samfunnsaktør

Fylkestinget i juni uttalte seg positivt til utbygging av Trongfossen, den siste store fossen som ikke er utbygd i Namsenvassdraget. Bare SV og Venstre stemte i mot, skriver Brita K. Thorsvik i et innlegg. Venstre har nå bett NTE trekke konsesjonen for utbygging av Trongfossen i Namsskogan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Innlegg av Brita K. Thorsvik – fylkesstyremedlem i Nord-Trøndelag Venstre

Brita Kleven Thorsvik

Foto: Ingvar Kattmo

I Venstres vurdering la vi spesielt vekt på at kommende generasjoner har rett til å oppleve urørt natur. I tillegg mener vi at vi har et ansvar for artsmangfoldet i naturen. Ved utbygging av Trongfossen setter vi laksestammen Namsblanken i fare. Forsvinner denne laksen fra de øvre delene av Namsen forsvinner den fra det globale naturmangfoldet som en utdødd art.

Til tross for andre partiers positive holdning til utbyggingen av Trongfossen, vil Venstre fortsette å arbeide for at fossen ikke bygges ut. Nord-Trøndelag Venstre har derfor sendt et brev direkte til NTE Energi AS hvor vi ber NTE om å trekke konsesjonssøknaden for Trongfoss Kraftverk.

Vi ser gang på gang at verdien av naturopplevelser og et mangfoldig artsliv taper i konkurransen når store mektige selskaper legger planer for nedbygging av urørt natur. Vi vil derfor sterkt appellere til NTE om at de i denne saken tar hensyn til framtidige generasjoners krav på gode naturopplevelser og ikke kun legger bedriftsøkonomiske vurderinger til grunn. Vi ber om at selskapet trekker sin konsesjonssøknad og bidrar til at den siste store fossen i Namsenvassdraget bevares og samtidig hindre at Namsblanken kommer på lista over utdødde arter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**