Antonsen og Øygarden topper Venstre-lista

Venstres nominasjonskomité har i dag lagt frem sitt forslag til felles liste for de to Agder-fylkene. Lista toppes av Grimstad-ordfører Hans Antonsen, mens Kristin Øygarden fra Kristiansand er nummer to. Dernest følger Pål Koren Pedersen fra Arendal og Eva Kvelland fra Kristiansand. – Jeg er klar for å gjøre en innsats for landsdelen og for Venstre, sier Øygarden, som er ny i partiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


-Uansett hvor du er i Aust- eller Vest-Agder, er folk opptatt av at hele Sørlandet må få større gjennomslag på Stortinget. For dem som tror det er lettest å oppnå det med nye folk, tilbyr vi et sterkt team, sier nominasjonskomiteens leder Helene Falch Fladmark, som selv var stortingsrepresentant fra 1997-2000.

Agder-lista Hans Antonsen

Hans Antonsen (47) er ny som stortingskandidat, men har lang fartstid i norsk politikk og samfunnsliv. Han er i sin andre periode som ordfører i Grimstad, der Venstre i fjor høst gjorde et nytt rekordvalg med 20% oppslutning:

– Valgresultatene i Grimstad har vist mulighetene for et Venstre som åpner seg og har appell til brede lag av befolkningen. Jeg tror det er mulig å oppnå tosifret oppslutning for Venstre i begge Agderfylkene. Selv er jeg glad for, og motivert av, tilliten som lokallagene og nominasjonskomiteen har vist meg, sier Hans Antonsen. Han har vært generalsekretær i Venstre, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet for Lars Sponheim, informasjonssjef ved Ericssons FoU-avdeling og gründer i rådgivningsfirmaet Ordkraft.

Agder-lista Kristin Øygarden


Kristin Øygarden
(32) er ny i Venstre. Hun er bosatt i Kristiansand og er selvstendig næringsdrivende innen litteratur, film og musikk, og student ved UiA.

– Dette er spennende, og jeg er ydmyk overfor den tilliten nominasjonskomiteen har vist meg. Venstre treffer meg gjennom et grunnleggende syn på menneskets frihet under ansvar. Det motiverer meg å få muligheten til å jobbe for hele landsdelen, og sammen med dyktige folk, sier Øygarden.

• Les også: Hans Antonsen felles Venstre-topp (www.fvn.no/#ABO)

Nominasjonskomitens leder mener de nå har satt sammen et lag som vil gjøre en forskjell:

– Hans Antonsen og Eva Kvelland er sterke liberale allroundere og de mest kjente Venstre-politikerne vi har på Sørlandet. Med Kristin Øygarden og Pål Koren Pedersen i tillegg har vi et topplag som både kan rocke regionen og jazze opp inntrykket av Venstre. Sammen har de erfaring både fra nasjonal og lokal politikk, fra nærings- og kulturlivet, fra forskning og fra helsesektoren, og de vil utgjøre en forskjell for Sørlandet, sier Fladmark.

Agder-lista Hans Antonsen Kristin Øygarden Pål Koren Pedersen Eva Kvelland

Les mer om de øverste kandidatene, og se resten av listeforslaget på nettsidene til Agder Venstre.

Kontakt:
Hans Antonsen: 41446657
Kristin Øygarden: 40091481
Pål Koren Pedersen: 40841320
Eva Kvelland: 90534452
Helene F. Fladmark: 48010532

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**