Holåstoppen skjermes mot utbygging

Toppen av Holåsen blir skjermet mot utbygging. Det ble bestemt i kommunestyret onsdag etter et felles forslag fra Venstre, Høyre, SV og Frp ble enstemmig vedtatt. – Det er et moderne og helhetlig forslag for å stimulere til vekst og utvikling på Skogn. Vi vil kjøpe området, bygge flere boliger og få bedre trafikksikkerhet, men sikre friområdet, sa Venstres Karl M. Buchholdt da han la fram forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Dermed har kommunestyret enstemmig bestemt at mest mulig av friområdet på toppen av Holåsen skal bevares, at boligene skal reguleres inn via en videreføring av Mønsterhaugveien og Hareveien, og at det skal utredes ny tilførselsvei til Holåsen vest fra E6/Hotran.

Les hele saken i Levangeravisa.

Forslaget som ble vedtatt:
1. Investeringsbudsjettet for 2012 justeres slik at det settes av inntil kr. 11.000.000 på prosjekt Holåsen Vest for:
a): Kjøp av: – Deler av gnr. 34 bnr 13
– Deler av gnr. 34 bnr 1
– Parsell av gnr. 35 bnr 1
Investeringene finansieres ved låneopptak.
Rådmannen får fullmakt til å foreta låneopptaket og godkjenne lånebetingelsene

b):Regulering av områdene nevnt i punkt 1a, samt andre kommunalt eide områder i Holåsen Vest. Reguleringsplan Ekornvegen vedtatt av kommunestyret 22.06.1988 kan legges inn i planarbeidet hvis hensiktsmessig.

2. Reguleringen skal ivareta følgende hensyn:
a)Mest mulig av friområdet på toppen av Holåsen skal bevares.
b)Boliger reguleres inn gjennom en videreføring av Mønsterhaugveien og Hareveien. Boliger kan også legges inn mellom Rådyrveien og Mønsterhaugveien.

3.Planprosessen skal utrede mulighetene for en ny tilførselsvei til Holåsen Vest fra E6 / Hotran. Det må også sikres tilførselsvei fra Holåsen øst.

4.Det nedsettes en arbeidsgruppe med representanter fra kommuneadministrasjon og beboere i Holåsen til å vurdere hvor stort friområdet i Holåsen bør være. I denne gruppen bør også et medlem fra kommunens trafikksikkerhetsutvalg delta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**