Vil ha helhetlig plan for vindenergi

— Fornybar energi er hovedløsningen på klimautfordringene. Skal Norge bli et grønt batteri må vi ha en helhetlig plan for havvind, sier Venstres nestleder Terje Breivik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Torsdag åpnes Norges første havvindmøllepark. Den norskeide havvindparken, Sheringham Shoal, befinner seg i britisk farvann, og betegnes som et pionerprosjekt av eierne, Statoil og Statkraft. Det melder NTB.

 Terje Breivik vil ha satsing på havvind og annen fornybar energi.

Terje Breivik vil ha satsing på havvind og annen fornybar energi.
Foto: Kåre Pettersen

– Norge vil på sikt kunne bli en sentral eksportør av fornybar energi til Europa. Venstre mener det er viktig at det utvikles en strategi om hvordan Norge kan bli en svingprodusent av fornybar energi til Europa, et såkalt grønt batteri, sier Breivik. – Da må det utarbeides en helhetlig plan for realiseringen av et fullskala pilotanlegg for havvind.

Breivik etterlyser klare vedtak om hvordan ny, fornybar energi kan erstatte fossil energi. – Naturgitte forutsetninger kombinert med offshorekompetanse danner grunnlag for at havvind kan passere vannkraft i volum de neste 20— 30 årene, og bidra til at Norge forblir en ledende energinasjon etter oljealderen, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**