Studentboliger i Rana

Boligsituasjonen for studenter er ikke holdbar. I 2013 åpner Helgeland kunnskapssenter i Mo og situasjonen blir ytterligere forverret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Venstre vi ha studentboliger i Rana
Boligsituasjonen for studenter er ikke holdbar. Også i Rana er det vanskelig å finne tilstrekkelig mange hybler, og i 2013 åpner Helgeland kunnskapssenter i Mo.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen tok tidligere i sommer til orde for å øke byggingen av nye studentboliger fra 1000 til 2000 i året. Politikere fra flere partier har støttet forslaget.
Universiteter og høyskoler og fra hele landet rapporteres det om akutt mangel på studentboliger, men studentsamskipnadene kommer ikke i gang med bygging fordi kommunene mangler byggeklare tomter selv der finansieringen er klar.
Rana Kommune må derfor snares klargjøre tomter for studentboliger. Med dobling av bevilgningene til studentboliger vil studentsamskipnaden kunne realisere prosjekter i Rana.
I dag tar staten 33 prosent av regningen når nye studentboliger bygges.
Studentsamskipnaden i Bodø samarbeider aktivt med Universitetet i Nordland Helgeland og studentmiljøet i Rana om studentvelferd. Studentboliger er viktig for å gjøre Rana attraktiv som studiested. Medlemsmøtet 5. september vedtok at Venstre skal følge opp saken i budsjettarbeidet i kommunen.

Mary Ann Dahl
Leder Rana Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**