Lilleng topp-tre på Stortingsvalglisten for Møre og Romsdal Venstre?

Haram Venstres Christian Holstad Lilleng er plukket ut som en av Møre og Romsdal Venstres nominasjonskomites kandidater for topplasseringer for Stortingsvalglisten 2013. Hvem som blir toppkandidaten avgjøres i senere i høst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Christian Holstad Lilleng kan havne på topp-tre på Møre og Romsdals Stortingsvalgliste 2013.

Christian Holstad Lilleng kan havne på topp-tre på Møre og Romsdals Stortingsvalgliste 2013.
Foto: Moss Avis

MR Venstres nominasjonskomite ved leder Frits Inge Godø har denne uken sendt ut brev til fylkets lokallag hvor de bes rangere de elleve aktuelle kandidatene til de tre øverste plassene. Blant disse elleve finner vi altså nyinnflyttet på Vadset i Haram kommune Christian Holstad Lilleng. Lilleng var i ferd med å få en topplassering på Østfold Venstres Stortingslist før han trakk seg fra listen like før nominasjonsmøtet i Østfold i mai måned pga flyttingen til Haram.

Ærefullt
– Jeg ser det på som en ære å være blant disse elleve, sier Lilleng selv.
– Selv om jeg selvfølgelig har lyst på en topplass, så må jeg være såpass ydmyk at jeg vet at som nyinnflyttet er det vanskelig å komme helt på toppen.

Lilleng var innstilt på femteplass av nominasjonskomiteen i Østfold Venstre, men var allikevel favoritt til å få førsteplassen på nominasjonsmøtet.
— Jeg fikk utrolig mye støtte både før og etter at jeg medelte at jeg trakk meg pga flyttingen, så det er ikke til å stikke under en stol at det var litt vemodig å takke nei til en av topplassene der, forteller Lilleng.

Svært gode resultater
Nominasjonskomiteens hovedargument for å fremme Lilleng som en av toppkandidatene er at Råde Venstre gjorde et meget godt valg under hans ledelse. Faktisk gikk Råde Venstre fra 2,2% til 10,1% og fra 0 til 3 representanter i kommunestyret under Lillengs tid som leder og frontfigur i lokallaget 2010-2012.

 Råde Venstre gikk fra 2,2 til 10,1% under Lillengs ledelse.

Råde Venstre gikk fra 2,2 til 10,1% under Lillengs ledelse.
Foto: Moss Avis

Syv fra Sunnmøre
I tillegg til Lilleng er følgende blant de elleve nominasjonskomiteen vil lokallagene skal rangere; Helge Hamre (Volda), Kirsti Dale (Ålesund), Britt Giske Andersen (Giske), Steffen Falkevik (Ålesund), Arne Bakkedal (Sykkylven), Bjørn Wang (Midsund), Pål Farstad (Kristiansund), Frøydis Austigard (Molde), Ollbjørn Kvernberg (Molde) og Ragnhild Helseth (Kristiansund). Austigard og Giske Andersen har meddelt at de ikke ønsker å stå høyere opp på listen enn nummer to, slik at topplasseringen reelt sett stå mellom ni personer.

Lokallagenes rangering skal være nominasjonskomiteen i hende senest 25.september, og så skal komiteen sette opp en rangert liste i god tid til nominasjonsmøtet senere i høst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**