Vann og avløp, indre havn og parkeringshus

Vann og avløp, tilgjengelighet i indre havn og parkeringsanlegg var naturlig nok tema som var i fokus på tirsdagens møte med eiere av hytte- og fritidshus i Risør. Møtet var forøvrig meget godt besøkt med rundt 120 interesserte som stilte opp på rådhuset. Nå er det viktig at vi som politikere tar fatt i de viktigste tema og følger opp 100 %, sier Willy Thorsen (V) i en kommentar etter møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Vi må velge ut 3-4 områder som parkeringshus i fjell, reorganisere indre havn og sikre vann/avløp/strøm til alle som ønsker og gjøre det 100 %, sier Willy Thorsen (V)

Vi må velge ut 3-4 områder som parkeringshus i fjell, reorganisere indre havn og sikre vann/avløp/strøm til alle som ønsker og gjøre det 100 %, sier Willy Thorsen (V)
Foto: Runar Nes

Vann, avløp og strøm er forhold som opptar mange hytteeiere og ble som ventet også tema på møtet. Med vann, avløp og strøm til hyttene vil Risør sikre miljøet på en bedre måte, samtidig som det vil føre til mer bruk av hyttene utenom sommersesongen, noe våre lokale næringsdrivende vil nyte godt av. Derigjennom vil det bidra til å sikre mange arbeidsplasser i Risør og kanskje skape noen flere.

Tilgjengelighet til indre havn er et annet tema som må evalueres og nye løsninger bør vurderes. Willy Thorsen (V) har tidligere tatt til orde for at tilgjengelig areal til småbåter i indre havn må løses på en bedre måte.

Vi må vurdere å flytte den innerste moloen og legge ut en ny “kongemolo” på Solsiden for å skape mer plass til småbåter slik at hyttefolket i hele kommunen lettere får plass i indre havn. Kanskje vi også må få på plass en ordning hvor havnevertene kan disponere fastboendes båtplasser for utleie når plassene står tomme, til glede for båtplasseiere, hytteeiere og næringslivet.

Parkeringshus i fjell er et tredje tema vi må få på plass snarest mulig – temaet har vært diskutert en tid, uten at vi har kommet i mål med planleggingen og finansieringen. Jeg tror derfor vi nå må ta planene om et parkeringsanlegg et skritt videre og engasjere en prosjektleder med klart mandat for å få realisert prosjektet så snart som mulig, sier Willy Thorsen, som er svært glad for de positive tilbakemeldingene som kom under møtet på Rådhuset.

– Etter min mening bør ordføreren bl.a. følge opp overfor hytteeiere med et referat fra møtet der konkrete handlepunkter fremkommer. Noe krever politisk behandling, og det må ordføreren få satt på den politiske dagsorden, mens andre ting kan gjennomføres raskt. Ved neste korsvei – og senest på neste års møte – bør ordføreren redegjøre for hva som er gjort og hvor de ulike sakene står. Et konstruktivt møte som vi nå har hatt, er en god start, men skal vi komme videre i kommunen vår, må det konkret handling til, avslutter Willy Thorsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**