Miljøpris til Asker Produkt etter forslag fra Henning Furulund

I dag deler Asker Venstre ut årets miljøpris til Asker Produkt AS. Asker Produkt ble foreslått som vinner av årets miljøpris av nylig avdøde Henning Furulund. Han foreslo dette på hans siste møte i Asker Venstre. Asker Produkt er en verdig vinner av årets miljøpris. Ingvild Tautra Vevatne og leder i Asker Venstre Jørgen Blom deler ut prisen på Asker Produkt kl. 14, sammen med flere aktive i Asker Venstre,

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Asker Venstre har hatt tradisjon for å dele ut en lokal miljøpris i tilknytning FNs internasjonale miljødag som er den 5 juni hvert år. I år er grønn økonomi tema for den internasjonale miljødagen. FN forklarer grønn økonomi som noe som resulterer i økt menneskelig velvære og sosial rettferdighet og inkludering. Grønn økonomi skal også bidra til reduksjon av karbonutslipp og forurensning.

Henning Furulund rekker ut hendne for Venstre

Foto: Sigurd Aarvik

Henning Furulund var tydelig på at Asker Produkt er en bedrift som både klarer å inkludere alle og som bidrar med miljøprodukter til glede for Askers befolkning. Asker Produkt leverer god, sunn og kortreist mat fra deres cateringkjøkken og driver Den Glade Baker. I tillegg leverer de blant annet skilt til Marka, til glede for befolkningen i Asker.

Med årets tema grønn økonomi er det naturlig at Asker Produkt får årets pris. De får årets pris fra Asker Venstre for sin innsats for yrkeshemmede og for sine miljøvennlige og kortreiste produkter. Asker Produkt er en vernet bedrift som tilbyr arbeidstrening og som også bidrar med å finne jobb i det ordinære arbeidsmarked. De som bor i Asker og har behov for det, kan få fast jobb i Asker Produkt. Grønn økonomi handler også om inkludering, økt menneskelig velvære og sosial rettferdighet.

De produserer miljøvennlige produkt som mange typer treskilt, infotavler og gravmarkeringer. Deres skilt brukes til turistforeningens merking av stier og skiløyper. De har også et cateringfirma der matkonseptet utvikles i samarbeid med Arne Brimi. Det brukes gode råvarer fra småleverandører og gjerne fra lokale produsenter. Asker Produkt har bakeri og leverer varer til Den glade baker og andre kunder i Asker. Det er Asker Produkt som eier Den glade baker. Produktene de leverer har en klar miljøprofil, med fokus på sunt kosthold og kortreist mat! Asker Produkt bidrar sterkt inn i Askers grønne økonomi.

Asker produkt har en hest i logoen. Selskapet forklarer dette slik: Hester er kloke og følsomme dyr med en sterk fornemmelse for menneskers og andre dyrs sinnsstemning. De er arbeidssomme og liker å jobbe og yte sitt beste. Og de har en tilnærmet bunnløs styrke. Hesten er et meget godt totemdyr for Asker Produkt. Bedriftens visjon er: «Vi viser vei!» Selskapets formål er gjennom produksjon av varer og/eller tjenester for et marked og detaljhandel, å skape varige arbeidsplasser og kompetanseutvikling for personer som ikke er konkurransedyktige på det åpne arbeidsmarked , og synliggjøre verdien av yrkeshemmed arbeidskraft.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**