Informasjon om prøvenominasjonen

For første gang avholder Bergen Venstre en elektronisk prøvenominasjon som går ut til alle våre medlemmer, og som andre bergensere også kan delta i. Vi gjør med dette vårt for å åpne nominasjonsprosessene i partiene som hittil har vært en lukket del av vårt demokrati, der bare et aktivt mindretall av partienes medlemmer vanligvis deltar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Prøvenominasjonen til Bergen Venstre åpnet med en debatt mellom toppkandidatene, og etter debatten ble det sendt ut elektroniske stemmesedler til 257 betalende og 182 ikke-betalende medlemmer.

Noen medlemmer har ikke mottatt stemmeseddel. Dette gjelder medlemmer som har oppgitt feil eller ikke har oppgitt e-postadresse til Venstre, og medlemmer som har reservert seg mot elektroniske stemmesedler. På debattmøtet ble det gitt muligheten til å avgi stemme på papir, men ingen medlemmer ønsket dette.

I skrivende stund har vi mottatt fire forespørsler fra ikke-medlemmer om å delta. Av disse har én bekreftet bolig i Bergen, og har fått tilsendt stemmeseddel.

Vi håper flere bergensere benytter seg av denne unike muligheten til for første gang å delta i et partis nominasjonsprosess, og prøvenominasjonen står åpen frem til onsdag 6. juni kl. 20:00. Interesserte kan delta ved å sende en e-post med adresse og telefonnummer til [email protected] innen 6. juni kl. 16:00, og det vil hver ettermiddag bli sendt ut stemmesedler til bekreftede bergensere.

Det er mulig å velge mellom i alt 79 kandidater til 16 plasser på listen, men de tre øverste plassene er reservert kandidater som har signalisert offentlig at de er interessert i en topplassering. Listen med mulige kandidater kan dere se her.

Resultatet av prøvenominasjonen oversendes nominasjonsnemda i Hordaland Venstre innen 8. juni.

Hvordan resultatet regnes ut kan leses her.

Kjente feil og problemer med prøvenominasjonen kan leses her.

Ingen resultat avleses før avstemningen er lukket, men det blir holdt oversikt over antall leverte stemmesedler.

Antall leverte stemmesedler:

Valgurne

Foto: Microsoft

1.6 kl. 18:00: 49
4.6 kl. 09:00: 65
5.6 kl. 18:00: 85
6.6 kl. 09:00: 101

For spørsmål, kontakt [email protected], tlf 413 22 734

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**