-Miljørapportering i kommunens årsrapport for 2011

Levanger kommune vil starte praksis med miljørapportering i kommunens årsberetning fra og med 2012. Det ble bestemt etter forslag fra Venstres Per Einar Weiseth i kommunestyret på onsdag. -Venstre vil at årsberetningen for Levanger kommune skal inneholde en miljøstatus for kommunens virksomhet, sier Weiseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Per Einar Weiseth

Foto: Fotograf Hattrem

Alle private bedrifter har lenge vært pålagt dette gjennom regnskapsloven (§ 3-3). Venstre mener det er på tide at kommunene og det offentlige pålegges den samme rapporteringsplikten. Begrunnelsen for dette er ikke alene at kommunen skal gjøre det samme som bedriftene. Dette skal gjøres fordi det er viktig og at det kan gjøre kommunen enda mer bevisst på å redusere utslipp og bedre miljøet.

Jamfør klima- og energiplanen skal dette allerede være en del av årsberetningen, noe som ikke har blitt gjort. SV ville utsette saken på grunn av dette, noe som ikke fikk flertall. Resultatet blir at miljørapporteringen kommer som et tillegg for 2011.

-Som kommune har vi også et ansvar overfor innbyggerne om å rapportere hvordan miljøstatusen er på den kommunale virksomheten. Kommunen påvirker jo det ytre miljø gjennom sin virksomhet på flere måter, sier Per Einar Weiseth i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**