Raskere kollektivtransport

Rissa Venstre ber om at vi får et mer effektivt og enkelt billettsystem på bussene i regionen.
Det er fylkeskommunen som har ansvar for dette, skriver Anne Jorid Gullbrekken i et leserinnlegg i Fosna-Folket tirsdag 14. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anne Jorid Gullbrekken

Venstre er opptatt av å få et godt kollektivtilbud ute i distriktene slik at folk velger buss / båt istedenfor privatbilen når det er mulig.
En del forutsetninger må være tilstede for at dette skal skje.
Det må være hyppige nok avganger slik at det er valgmuligheter for både tur og retur. Transporten må være rask og effektiv slik at den konkurrerer i tidsbruk med bilen, og det må være en gunstig pris.
AtB legger nå opp til mange avganger med buss både internt i og mellom kommunene på Fosen, og til Trondheim fra høsten 2013. Det er vi veldig godt fornøyd med.
Vi ønsker at noen av de nye avgangene startes opp tidligere, for eksempel at kveldsbussen fra Trondheim starter opp fra høsten i år.
For at bussen skal ta seg raskt fram er det en forutsetning at billettsystemet er effektivt. Med dagens kortsystem oppstår lett feil og misforståelser, og det kan også ta unødig lang tid.
Det finnes i dag billettsystemer med forhåndsinnbetaling på ett kort, som kan brukes på alle busser, båter og tog, og som trekker automatisk riktig beløp for reisen.
På den måten kan bussene kjøre fra A til B raskere enn de gjør i dag.
Ved forhåndsinnbetaling bør en få lik rabatt på alle ruter, slik er det ikke i dag.
Venstre vil ta denne saken opp i Fylkestinget, og vi vil be om at billettsystemet fornyes slik at vi får en raskere og mer effektiv busstransport.

Anne Jorid Gullbrekken
Leder i Rissa Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**