Morsom retorikk fra SV

Morsom retorikk fra et parti som faktisk sitter i regjering og har ansvaret både for dagens innvandringspolitikk, og for miljøpolitikken, sier Oppegård Venstres leder Endre Vindheim.

Les selv hva Lysbakken skriver på SVs hjemmesider:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Endre Vindheim

Foto: Terje Bergersen

SVs hjemmesider

“Venstre åpnet på sitt landsmøte i helgen for en regjering med Frp. – Venstre har i tiden etter at Lars Sponheim ble byttet ut med Trine Skei Grande som partileder, gått lengre til høyre enn jeg trodde var mulig, sier Audun Lysbakken.

Lysbakken mener politikken Venstre flagger i offentligheten på for eksempel miljø og asylfeltet vil lide store nederlag under en regjering der FrP er med, mens vi vil få en politikk langt, langt til høyre.

– Det kommer selvfølgelig til å bety at politikken går langt, langt mot høyre. Både i asyl- og miljøpolitikk, men også i økonomiske spørsmål, og i spørsmål som har med arbeidsliv å gjøre. Der er Venstre allerede et parti som ligger til høyre for Høyre i mange viktige spørsmål.

Ulv i fåreklær

– Det jeg er bekymret for er at Frp skal få være med å styre Norge og bidra til å skape et land med dårligere vilkår for solidaritet og dårligere vilkår for en offensiv miljøpolitikk.

– Det er snakk om et parti som i offentligheten fremstår med mange av de samme hjertesakene som SV: Klimapolitikken, kampen for en rausere asylpolitikk for eksempel, som nå vil åpne opp for regjeringsforhandlinger med Fremskrittspartiet, det partiet som fornekter klimaendringene og står for den alle strengeste asylpolitikken. Det betyr at en stemme til Venstre i stortingsvalget neste år er en stemme for at Fremskrittspartiet skal få makt i Norge.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**