Tiltak mot fattigdom

Ifølge Statistisk sentralbyrå er det nå 74.000 barn under 18 år som lever i familier med vedvarende lav inntekt. Det er 6.500 flere enn da de rødgrønne overtok makten i 2005. Under behandlingen av fordelingsmeldingen i Stortinget nylig var det få konkrete tiltak de rødgrønne ville sette inn for å snu tendensen.
Venstre har presentert en rekke tiltak og noen av disse handler om hva vi gjør på lokalplanet. Sola Venstre vil kjempe for å igangsette tiltak som tar sikte på å redusere antall fattige i kommunen vår.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Venstre mener at veien ut av fattigdom for svært mange henger sammen med muligheten til å forsørge seg selv gjennom arbeid. Venstre vil derfor satse målrettet på både flere arbeidsplasser og ikke minst på å få flere i arbeid. Samtidig må det også tilrettelegges langt bedre for de som av ulike årsaker har nedsatt arbeidsevne slik at disse kan få bidra etter evne. Venstre vil ha en målrettet satsing i kommunen for å få personer med nedsatt funksjons- og arbeidsevne ut i arbeidslivet.

Vi vil videre kjempe for forsøksordninger der den lovpålagte ordningen med leksehjelp i 1.— 4. klassetrinn avvikles slik at kommunen heller kan tilby leksehjelp på trinn og mot elevgrupper hvor den har større effekt, og utføres av kvalifiserte lærere.

Skole

Foto: Norgesfoto

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**