Klare for landsmøte

Helgen 13. til 15. april avholdes Venstres landsmøte på Fornebu. Tema for årets landsmøte er helsepolitikk. Landsmøtet skal også mulig regjeringssamarbeid etter valget i 2013, og det knytter seg spenning til valget av ny nestleder. Fem medlemmer i Kristiansand Venstre er delegater til møtet. For dem er det sentralt å få gjennomslag for forslaget om statsstøtte til SØRF og liknenede kompetansesentre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Kristiansand Landsmøtedelegater 2012

Eva Kvelland deltar på sitt fjortende landsmøte i Venstre og har på årets landsmøte en viktig rolle som leder av møtelederkorpset. Eva er medlem av Venstres landsstyre. I tillegg skal hun som mange ganger tidligere avholde samling for nye delegater til landsmøtet på fredagen før møtestart. Den viktigste enkeltsaken for Eva blir å få gjennomslag for forslaget om å sikre støtte til SØRF og liknende kompetansesentre. Eva har også engasjert seg i nestlederkampen og vil gjøre det hun kan for at Guri Melby fra Trondheim blir ny nestleder i Venstre.

En av deltagerne på Evas samling for nye delegater blir trolig Cecilie Nissen som altså deltar på sitt første landsmøte. Cecilie er som kulturpolitiker også opptatt av å få gjennomslag for støtte til SØRF. I tillegg er strategien for fremtidig regjeringssamarbeid viktig for henne og Cecilie ønsker et klart budskap om at Venstre og FrP ikke kan sitte i samme regjering.

Leder i Kristiansand Venstre Jan Kenneth Stavenes deltar på sitt ellevte landsmøte. Han er medlem av velferdspolitisk utvalg, som legger frem forslag til ny helsepolitikk for landsmøtet. Jan Kenneth er naturlig nok opptatt av å få gjennomslag for hovedtrekkene i dette forslaget med blant annet bedre politisk styring av sykehusene, bedre funksjonsfordeling og mer innsats for forebygging og rehabilitering i helse-Norge. I tillegg skal han jobbe for å få gjennomslag for økt støtte til SØRF. Jan Kenneth har også erklært ståsted i nestlederkampen og støtter Guri Melby.

Kathrine Næss Hald representeter Unge Venstre på landsmøtet. Hun er sentralstyremedlem i Unge Venstre og en av lederne for UV-delegasjonen. Kathrine er opptatt av demokratiuttalelsen som skal behandles på landsmøtet og håper Venstre går inn for full stemmerett for 16-åringer og nasjonale utjevningsmandater til Stortinget. I tillegg ser hun frem til debatten om nestlederkandidatene Guri Melby og Terje Breivik.

Den siste av Kristiansandsdelegatene er Magne Bartlett i Vest-Agder Unge Venstre som også deltar på sitt første landsmøte. Magne er særlig opptatt av gjennomslag for å gi barn selvstendig klagerett etter FNs barnekonvensjon. Konvensjonen legger opp til dette, men den sittende regjeringen har nektet å gi norske barn denne retten.

I tillegg til det politiske innholdet er landsmøtet en møteplass for Venstrefolk fra hele landet, presse og gjester fra Venstres søsterpartier. Delegasjonen fra Kristiansand vil gjøre sitt beste for å leve opp til forestillingen om at et Venstrelandsmøte er radikalt om dagen, sosialt på kvelden og liberalt om natten.

Landsmøtet kan du følge på nettsidene til Venstre. Der finner du også sakspapirer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**