7. mars vedtok posisjonspartiene å fjerne transportstøtten til funksjonshemmede barn i skolens ferier. Venstre tok opp situasjonen til funksjonshemmede barn og deres pårørende i en interpellasjon på kommunestyremøtet 28. mars, og det er god grunn til å tro at denne bevissgjøringen var med på å snu kommunestyret som enstemmig vedtok å ikke fjerne ordningen, da saken kom opp senere i møtet.
– Venstre kjempet hardt for å beholde ordningen, både mot de andre partiene og media, fordi vi mener transportordningen er et veldig viktig forebyggende tiltak for disse familien, sier Hille.
– Foreldre til sterkt funksjonshemmede barn trenger en god og raus kommune for å strekke til både på jobb og hjemmebane. Mange foreldre opplever en kamp mot byråkratiet for å få den hjelpen og støtten som trengs. Det er god økonomi å spille på lag med hjemmet, mener Hille.
– Barn har det som oftest best hos sine foreldre. Utslitte pårørende som ikke ser annen utveg ennå sende sine barn på institusjon er verken den funksjonshemmede, de pårørende eller samfunnet tjent med. Det er god økonomi i å legge til rette for at pårørende også kan ha tid til hverandre. At pårørende også kan få realisert seg selv noe, og at pårørende kan få noen pustepauser i hverdagen, sier Hille
– Det er helt klart best politikk å spille på lag med hjemmet, en vinn vinn vinn situasjon. Foreldre får bedre overskudd, barna får være sammen med sin familie og kommunen sparer penger. Gode og rause ordninger som tilrettelegger godt for familiene så de kan leve så normalt som mulig med sine ekstra utfordringer, er god forebygging og helt i tråd med intensjonene i samhandlingsreformen, avslutter Hille