Mobildekning og Det Digitale Agder

God mobiltelefondekning og dekning for fast- og mobilt bredbånd er viktig for bedrifter, kommuner og privatpersoner i landsdelen, og representerer et viktig samfunnsbyggingprosjekt.
Venstre er derfor svært glad for at Arendal kommune stiller seg solidarisk med resten av landsdelen og deltar i dette viktige prosjektet, sa Cathrine Høyesen Hall i bystyret i går.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Lengst øst i kommunen vår er kanskje det området som har dårligst mobildekningsforhold.
Blant annet på Eikeland, Borås, Narestø samt deler av Strengereid sliter man med svært dårlig mobildekning. På Eikeland er det i realiteten ikke dekning. Det samme gjelder deler av Sørlandsleia som passerer forbi Eikeland. Dette har hvert tatt opp med Telenor og Netcom flere ganger. Det kan også nevnes at store deler av FV 410 fra Eydehavn til Tvedestrand har mangelfull mobildekning.
Det betyr at nye master må settes opp.

Cathrine Høyesen Hall

Cathrine Høyesen Hall
Foto: Jan Kløvstad

I tillegg til manglende mobildekning er de faste internettlinjene også dårlige.
Telenor har sett på problemene med internett mange ganger, og har kun en løsning på problemet. Det er å sette datatrafikken ned til laveste hastighet. Da opprettholdes noenlunde stabile linjer. At man må vente minutter på å åpne nettsider eller laste ned mailer må man bare akseptere. Bruk av internett for møter med bilde er ikke mulig.
Dette har gjennom flere år blitt tatt opp av mange beboere med blant annet leder for Det Digitale Agder samt Arendal Kommune, men hittil har ingenting skjedd. Telenor informerte om at årsaken er dårlig kvalitet på linjene mellom sentralen i Kilsund og en del områder rundt.
Dette berører relativt mange husstander i Flostaområdet.
Ser man på utfordringene dette medfører når man jobber internasjonalt, har barn i tenårene, samt er avhengige av å kunne bruke internett for å laste ned data for å delta i sine verv osv., da ser man at dette er en svært uheldig situasjon.
Derfor vil jeg sterkt anmode at østre del av kommunen vil bli prioritert når nye master skal settes opp!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**