Østfolds forslag til landsmøteuttalelser

Østfold Venstre foreslår fem uttalelser til Venstres landsmøte om henholdsvis boligskatt, utviklingspolitikk, skole, kultur og energipolitikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Uttalelsene ble enstemmig sendt til landsmøtet fra styret i Østfold Venstre i styremøte 21. mars 2012 på Spydeberg rådhus.

Samtlige uttalelser finner dere her.

1. Norge trenger en boligskattereform
Østfold Venstre ønsker en skattekommisjon som kan komme på plass med et nytt, mer robust boligskattesystem der man ser på muligheten til å fjerne rentefradraget og senke formueskatten.

2. Fra bistand til utvikling
Østfold Venstre foreslår en mer verdirettet norsk utviklingspolitikk som samtidig prioriterer oppbygging av kunnskapsinfrastruktur i stedet for direkte statsstøtte.

3. En skole i takt med tiden
Østfold Venstre mener skolen trenger å tilpasse seg dagens samfunn. Derfor vil man etablere en støtteordning for nyskaping innen digitale muligheter, satse på internasjonalisering og reformere yrkesfagopplæringen.

4. Gi kulturlivet frihet
Østfold Venstre er opptatt av at kulturlivet skal være mangfoldig og ha frihet til å utvikle seg fritt. Derfor må kulturpolitikken igjen demokratiseres ved at vi får flere finansiører, et mer oversiktlig byråkrati og færre offentlige innholdskrav.

5. Norge som Europas grønne batteri
Østfold Venstre mener Norge må utnytte de mulighetene Norge har for å drive med fornybar energiproduksjon, og ønsker å etablere 10 overføringskabler fra Norge til Europa.

Samtlige uttalelser finner dere her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**