Menneskehandel ikke viktig nok for SV?

SV kaller stripping for menneskehandel, men synes ikke det fortjener debatt. Synd, skriver varamedlem til bystyret Mathias Fischer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Mathias Fischer

Foto: Marie Røssland

Mandag 19. mars arrangerte Bergen Unge Venstre et mandagsmøte med tittelen "Stripping – kvinnefrigjøring eller kvinneundertrykking?". Vi ønsket en debatt mellom Geir Carlsen fra Dreams, og en av hans politiske motstandere fra SV eller Rødt, men opplevde vanskeligheter med å få noen av de sistnevnte til å møte, som det står i BA tirsdag.

La det først være klart at Unge Venstre forventer ikke at travle politikere skal bruke tiden sin på oss. Vi har et ganske balansert selvbilde, og det er selvsagt ingen møteplikt på våre mandagsmøter.

Men ordbruken til Oddny Miljeteig (SV) i tirsdagens BA er verdt å kommentere. "Debatten dreier seg om menneskehandel og utnytting av kvinner", sier hun, før hun følger det opp med "Nå er jeg opptatt med noe langt viktigere, nemlig debatten om asylbarna". Det har ingen verdi å stille disse to sakene opp mot hverandre, men Miljeteig kaller Dreams for menneskehandel og utnytting av kvinner. Hvis hun virkelig mener det, så tror jeg ikke hun ville fremstilt det som en uviktig sak. Såpass tiltro har jeg til SVere, at jeg er overbevist om at de ikke skyver menneskehandel særlig langt ned på prioriteringslisten.

For ordens skyld: Møtet ble givende, med mange gode, kritiske spørsmål fra salen. Selv føler jeg at jeg har fått lært mer om strippeklubben og bransjen, og et bedre utgangspunkt for å ta debatten med meningsmotstandere.

Mathias Fischer
Leder, Bergen Unge Venstre og vararepresentant til bystyret i Bergen

Innlegget sto på trykk i Bergensavisen torsdag 22. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**